Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A CAJUN KONYHA RECEPTJEI 7.

2020.02.03

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Királynak való csirke
Hozzávalók (8 személyre):
80 dkg csirkehús, 35 dkg nagy lapos nudli, 3 dl csirkehúsleveslé, 6 dl gombakrémleveslé, 3 dl forralt tej, 35 dkg Cheddar sajt, prézli, kreol fűszerkeverék.

A csirkét főzze meg, csontozza ki, vágja kockákra (sült, maradék húst is felhasználhat), a sajtot reszelje le, a nudlit főzze meg.
Nagy edényben keverje a két levest a sajttal, melegítse, míg a sajt megolvad (mikrosütő ajánlott) és keverje simára.
Keverje bele a csirkét és a fűszerkeveréket ízlés szerinti mennyiségben.
Tegye bele a főtt nudlikat.
Szedje át nagy lapos tepsibe, szórja meg prézlivel és fűszerkeverékkel.
Süsse előfűtött sütőben, közepes hőn körülbelül 30 percig, míg a teteje aranybarnára sül.
Kreol fűszerkeverék:
2-2 ek hagymapor, fokhagymapor, oregánó és bazsalikom, 1-1 ek erős paprika, bors, fehérbors és kakukkfű, 5 ek édes paprikapor, 2-4 ek só, turmixolva vagy jól összekeverve.

Krumplin sült gombás csirke
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell és comb, 90 dkg krumpli, 1 kk só, 1/4 kk fehérbors, 10 dkg gomba, 2,5 dl tejföl, 8 dl csirkeleveslé, 2 kk levespor vagy kocka, 1 kis hagyma, 1 gerezd fokhagyma, paprikapor ízlés szerint, 3 ek darált mandula.

A csirkét főzze meg vízben, vágja kockákra, a gombát és hagymát aprítsa finomra, a fokhagymát törje át, a krumplit szeletelje.
Kivajazatlan tepsi aljára rétegezze a krumplit, rá a csirkét és gombát.
Keverje össze a tejfölt, levest és port ill. kockát, hagymát, fokhagymát és paprikaport, öntse a tepsibe, hintse meg borssal, szórja rá a mandulát.
Előmelegített sütőben, közepes hőn (180 C°) süsse 50-60 percig.

Olasz dressingben sült csirke
Hozzávalók (6 személyre):
6 csirkemell, 2,5 dl olasz dressing, 8 zöldhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 friss erős vagy édes paprika 45 dkg rákhús, 10 dkg vaj, só, bors, erős paprikapor.

A csirkét bőrözze le, csontozza ki, szórja só, bors és paprika keverékével, öntse fel az olasz dressinggel, süsse előmelegített sütőben, közepesnél erősebb hőn félkészre, majd kivéve a léből grillezze, vagy süsse roston oldalanként 7 percig.
Olvassza meg a vajat, süsse rajta az aprított zöldhagymát, friss paprikát, hagymát sózva-borsozva, közepes hőn 20 percig, tegye hozzá az áttört fokhagymát, süsse még 5 percig, majd az aprított rákhússal még 10 percig.
A csirkét melegítse meg a sütőben hagyott dressigben, tálalja a dressinget a csirkére öntve, mellé a sült zöldféléket, adjon hozzá salátát.
Olasz dressing:
5 ek vörösborecet, 3 ek víz, 3 ek olívaolaj, 1 kk oregánó - bazsalikom keverék, 1 kk cukor, 1/2 kk só, 1/4 kk bors keveréke.

Rumaki
Hozzávalók:
20 dkg csirkemáj, 20 dkg baconszalonna, 10 dkg vízigesztenye, 6 ek szójaszósz, 10 dkg cukor.

A csirkemájat vágja félbe, a szalonnát és gesztenyét vékony szeletekre (legjobb szeletelt bacont venni, és hosszában felezni).
Pácolja a májat és vízigesztenyét szója-cukor keverékben pár órát hűtve.
Csöpögtesse le, tegye a szalonnaszeletekre, hajtsa rá és rögzítse fapálcikával.
Süsse roston vagy tepsiben, míg a szalonna, ropogós lesz.
Forrón tálalja.
Készen beszórhatja borssal vagy fűszerkeverékkel.
Megjegyzés:
eredetileg japán előétel. Vízigesztenye helyett hagyma-, gombaszeletet tehet, vagy hagyja ki.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

 

Forrás:
ALI BÁCSI RCEPTTÁRA - A CAJUN KONYHA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.