Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - A RECEPT RAKAT 7.

2017.02.15

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Csirkeragu agyagtálban (koreai)
(Clay pot chicken)
Hozzávalók:
1 kg csirkemell-filé, 4 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál só, 1-1 evőkanál szójaszósz és citromlé, fél citrom reszelt héja, 1 fej vöröshagyma, 1 db chili paprika, 1,5 dl csirkeleves (kockából), 10 dkg gomba, 4 szál újhagyma, 10 dkg kelkáposzta

Elkészítése:
A zúzott és sózott fokhagymát, a szójaszószt, a citromlevet és a levest keverje össze. Tegye bele a nagyobb kockákra vágott húst. Letakarva tegye érni egy éjszakára hűtőszekrénybe. Másnap öntse az előzőleg beáztatott agyagedénybe az egészet. Szórja rá a reszelt citromhéjat, a felszeletelt gombát, újhagymát, chilit és káposztát.
Lefedve tegye 45 percre, 180 fokra előmelegített sütőbe a tálat.

Cukkini leves (olasz)
(Zucchini Soup)
Hozzávalók:
1,5 l csirkeleves, 1-1kg cukkíni és burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél-fél mokkáskanál szerecsendió és őrölt fehérbors, 1 doboz joghurt, só, 3 db kifli, 1 evőkanál vaj

Elkészítése:
A burgonyát meghámozva, a cukkinit héjastul karikázza fel. A csirkelevesben tegye fel főni. Tegye hozzá egészben a megpucolt hagymákat. (Ha elkészült a leves, ezeket dobja ki.) Ízesítse a fűszerekkel, majd fedő alatt, gyöngyözve főzze készre. Végül adja hozzá a joghurtot, és mixerrel pürésítse a levest.
A vajon megpirított, fél-karikákra vágott kiflivel megszórva tálalja.
(Hidegen is fogyasztható.)

Currys hústál (dél-afrikai)
(Bobotie)
Hozzávalók:
3 evőkanál olaj, 2 fej vöröshagyma, 1 kg marhahús, 3 szelet fehér kenyér, 2 dl tej, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál kristálycukor, 1-1 mokkáskanál curry és kurkuma, 1 kávéskanál csemege paprika, 5 dkg mazsola, ízlés szerint só és őrölt bors, csipetnyi őrölt babérlevél, 2 tojás
A sütéshez:
6 szelet bacon szalonna, 3 karika ananász

Elkészítése:
Serpenyőben melegítse fel közepes hőmérsékletre az olajat. Párolja meg üvegesre rajta a felvagdalt hagymát. Tegye rá a darált marhahúst. Fűszerezze, majd fakanállal forgassa össze, míg morzsalékosra szétesik a hús. Vegye ki a serpenyőből, és hagyja alaposan lecsepegni. Közben a tejben áztassa be a szikkadt kenyeret, majd nyomkodja ki. Az összes többi hozzávalóval együtt adja a húshoz. Kézzel alaposan dolgozza egyneművé. Kóstolja meg a keveréket. Édes-csípősnek kell lennie. A visszamaradt zsiradékba fektesse bele a cipóvá formált keveréket. A baconnal borítsa be a tetejét, erre rendezze az ananászokat, majd a 200 fokra előmelegített sütőben süsse fél óra alatt készre.
Ha elkészült, akkor hagyja kihűlni, majd hidegen felszeletelve, friss kenyérrel tálalja..

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - RECEPT RAKAT
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.