Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EHETŐ 5LETEK 7

2019.12.27

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Húsleves parajos galuskával
Hozzávalók:
1 liter húsleves, 20 dkg spenótpüré, 2 tojás, 15 dkg liszt, só, őrölt fekete bors, szerecsendió, 10 dkg trappista sajt

Elkészítése:
A pürét jól lecsepegtetjük, sóval, őrölt borssal és szerecsendióval ízesítjük, és a tojásokkal összekeverjük. Annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy kemény masszát kapjunk. A levest felforraljuk, kevés szerecsendióval fűszerezzük, majd a parajos keverékből kiskanállal apró galuskákat szaggatunk bele.
Lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, míg a galuskák puhák lesznek.
Azon forrón tálaljuk, s tányérján ki-ki meghintheti reszelt sajttal.

Jéghideg szederleves
Hozzávalók:
2,5 dl erős fekete tea, 2,5 dl vörösbor, 0,5 dl narancslé, 6 dkg porcukor, 30 dkg szeder, 8 gombóc vanília fagylalt

Elkészítése:
A szedret megtisztítjuk, a felét összeturmixoljuk a többi hozzávalóval, majd lehűtjük.
A félretett szederszemeket lefagyasztjuk.
A jéghideg szederlevest a gyümölcsszemekkel és a fagylalttal díszítve tálaljuk.

Jóasszony pecsenyéje
Hozzávalók:
4 szelet tarja, 1 gerezd fokhagyma, bors, só, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál mustár, 2 fej vöröshagyma, 1 evőkanál zsír

Elkészítése:
A tarját lazán veregessük ki, széleit vagdossuk be éles késsel.
Borsozzuk meg, dörzsöljük át fokhagymával mindkét oldalát, aztán kenegessük meg vékonyan mustárral.
Pihentessük 15 percet.
Közben a hagymákat vágjuk vastagabb karikákra, majd felhevített zsíron pároljuk üvegesre.
Tartsuk melegen felhasználásig.
A tarjaszeleteket mártogassuk lisztbe, majd forró olajon hirtelen süssük ki. Azonnal tálaljuk úgy, hogy a tányér aljára sült burgonya kerüljön, rá a szelet tarja, és bőven halmozzuk rá a sült hagymakarikákat.
Kitűnően illik hozzá a friss káposztasaláta.

Józsi bácsi levese
Hozzávalók:
1 liter erőleves, 1 csomó snidling, 8 db palacsinta

Elkészítése:
A palacsintákat összecsavarjuk, és fél centi széles csíkokra vágva tesszük a finomra vagdalt snidlinggel együtt a levesestálba.
Felöntjük a tűzforró erőlevessel, és már tálaljuk is.
Külön tálkában adjunk mellé karikákra vágott hegyes erős paprikát.

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - EHETŐ ÖTLETEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.