Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - RECEPT RAKAT 11.

2017.04.24

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Falusi saláta (ciprusi)
(Village Salad)
Hozzávalók:
3 db paradicsom, 10 dkg feta sajt, 8 db fekete olívabogyó, 1 nagyobb uborka, 1 fej vöröshagyma, 1-1 evőkanál citromlé és olívaolaj, só, mentalevél, 2 db salátalevél

A paradicsomot és az uborkát héjastól kockázza fel fél centis darabokra. A hagymát vagdalja apróra. Keverje össze a zöldségféléket, és tegye a salátalevéllel kibélelt tálba. Locsolja meg a sóval és morzsolt mentalevéllel elkevert citromlével és olajjal. A tálat rakja körbe az elfelezett olívabogyókkal, középre pedig halmozza a sajtot.
Negyedórányit pihentesse hűtőszekrényben, végül hidegen tálalja.

Fokhagymás hústekercs (görög)
Hozzávalók:
80 dkg dagadó, 1 fej fokhagyma, 2 evőkanál pirospaprika, 1 kávéskanál só, 1 evőkanál olívaolaj, 1 mokkáskanál őrölt bors

A dagadót nagy téglalapformára nyissa fel, és kissé klopfolja ki. A megtisztított fokhagymát zúzza össze, és a pirospaprikával, sóval, őrölt borssal és az olívaolajjal keverje alaposan ki. Ezzel kenje meg a húst, csavarja fel, és kösse át. A felforrósított olajon hirtelen forgassa meg, hogy kéreg keletkezzen rajta. Öntsön alá kevés vizet, majd lefedve, 220 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig párolja. Ekkor fedő nélkül, saját levével időnkét meglocsolva süsse pirosra a tetejét. Ha készen van, hagyja kihűlni.
Ha hideg, távolítsa el a zsineget róla, és tegye pár órára hűtőbe.
Hidegen szeletelve, friss salátával körítve kínálja.

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - RECEPT RAKAT
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.