Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - RECEPT RAKAT 12.

2017.05.15

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Fokhagymaleves (spanyol)
Hozzávalók:
5 evőkanál olaj, 6 gerezd fokhagyma, 20 dkg szikkadt fehér kenyér, 1 l víz, 5 db paradicsom, 2 tojás, só

Elkészítése:
A közepes hőfokra melegített olajon a fokhagymát és a felkockázott kenyeret lassan pirítsa zsemleszínűre, anélkül, hogy megbarnulna. Forró vízzel öntse fel. Tegye bele a meghámozott és kockára vágott paradicsomot, sózza meg, végül fedő alatt, gyöngyözve főzze negyed órát.
Főzés közben a kenyér megdagad, de nem esik szét.
Tálaláskor két tojásból készült, felkockázott omlettet tegyen a tetejére.

Főtt marhahús hagymaszószban (egyiptomi)
(Lahma Bil Basal)
Hozzávalók:
75 dkg marhacomb, 4 db vöröshagyma, 2 csirkeleves-kocka, 1 babérlevél, 2 evőkanál vaj, 1 evőkanál étolaj (nem olívaolaj), víz, só, őrölt bors

Elkészítése:
Az alaposan megmosott, és leszárított húst vagdalja egyenlő méretű kockákra. Lábasban melegítse össze a vajat és az olajat, majd tegye rá a húst. Időnként megrázogatva az edényt pirítsa világosbarnára. Tegye rá a nagyon vékonyra szelt (vagy uborkagyalun lemetélt) vöröshagymát. Morzsolja rá a leveskockát, és fűszerezze ízlése szerint. Alacsony hőfokon pirítsa 15 percen át, miközben folyamatosan keveri a ragut. Öntse fel 3,5 dl vízzel, majd letakarva, gyöngyöztetve főzze két órán át.
(Közben az edényt néha rázogassa meg, hogy ne süljön le az alja. Szükség esetén az elfőtt levet - forró vízzel pótolja.)
Mire a hús teljesen megpuhul, addigra a hagymának szinte teljesen el kell főnie.
Párolt rizzsel tálalja.

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - RECEPT RAKAT
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.