Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - RECEPT RAKAT 3.

2016.12.10

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Boros kakas (francia)
(Coq au Vin)
Hozzávalók:
2 db kakascomb, 1 db kakasmell, 2 evőkanál liszt, 1-1 evőkanál vaj és olaj, 10 dkg bacon szalonna, 1 csomag újhagyma, 10 dkg gomba, 5 dl testes vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 db babérlevél, 1-1 mokkáskanál kakukkfű és rozmaring, ízlés szerint só, őrölt bors és szerecsendió, 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:
A mellet és a combokat vágja ketté, majd húzza le róluk a bőrt. Dörzsölje be sóval, őrölt fehér borssal, és forgassa meg a lisztben. Nagyobb serpenyőben olvassza meg a vajat és melegítse össze az olajjal közepes hőfokra. A vékonyan felszeletelt szalonnát süsse benne ropogósra. Szűrőkanállal emelje ki a zsiradékból, és tegye félre. A helyén pirítsa világosbarnára a vékonyan felkarikázott újhagymát. Adja hozzá a zúzott fokhagymát, és párolja meg benne a szeletelt gombát, míg levet ereszt és összeesik. A ragut szedje tányérra. A visszamaradt zsiradékhoz tegyen kevés olajat, s ebben hirtelen pirítsa meg a húsokat mindkét oldalukon, majd öntse fel a borral, és hintse meg a fűszerekkel. Lassú tűzön, fedő alatt gyöngyöztetve főzze puhára. Ha a hús elkészült, forgassa össze a raguval, és forralja fel. Tálalás után szórja rá a finomra vagdalt petrezselymet.
Az ételt díszítse a ropogósra sült szalonnával.
(Körítésként evőkanál méretű grízgaluskákat adjon.)

Brokkolis rizs (albán) (Broccoli and Rice)
Hozzávalók:
1 evőkanál vaj, 30 dkg brokkoli, 2 dl rizs, fél teáskanál só, 10 dkg juhsajt

Elkészítése:
A rózsáira szedett brokkolit sós, lobogó vízben főzze félpuhára. A felforrósított vajon pirítsa kifehéredésig a rizst, majd levével együtt öntse rá a brokkolit. (Ekkor a főzőlé éppen lepje el a rizses keveréket.) Takarja le, és gyöngyözve főzze 10 percen át. Zárja le a meleget, de a fedőt ne emelje fel. Hagyja 15 percet így állni.
A reszelt sajttal meghintve tálalja.

Bundázott kalács (spanyol) (Torrijas)
Hozzávalók:
1 fonott kalács, 2 tojás, 1-1 dl száraz fehérbor és tej, 3 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj
A sütéshez: olaj

Elkészítése:
A tojások sárgáját keverje habosra a vaníliás- és a porcukorral. Habverővel tovább keverve, adja hozzá a tejet és a fehérbort. Ízesítse a fahéjjal. Egy serpenyőben forrósítsa fel az olajat. A keverékben forgassa meg az egy centi vastagra szeletelt kalácsot. A forró olajban süsse aranybarnára.
Melegen, darált mogyoróval, mandulával meghintve kínálja.

Burgonyasaláta (dán) (Potato Salad)
Hozzávalók:
2 nagy burgonya, 4 kemény tojás, 1 közepes uborka, 1 db alma, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg főtt sonka, 4 kávéskanál borecet, 4 evőkanál olaj, só, őrölt bors, 1 dl tejszín

Elkészítése:
A főtt almát és burgonyát, a nyers uborkát és vöröshagymát, valamint a kemény tojást hámozza meg. Vékonyan karikázza fel valamennyit, a sonkát kockázza apróra, majd mindezeket tegye keverőtálba. Keverje ki az öntet hozzávalóit. Öntse a salátára. Óvatosan forgassa egybe az egészet. Tálalás előtt legalább három órára tegye letakarva hűtőszekrénybe az egészet.
Önálló ételként is fogyasztható.

 

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - RECEPT RAKAT
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.