Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - RECEPT RAKAT 8.

2017.03.07

ALI BÁCSI RECEOPTÁRA

Diós csirke (albán)
(Chicken with Walnuts)
Hozzávalók:
1 evőkanál liszt, 10 dkg dió, 2 tojás, 1 dl tejszín, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, 1 kg csirkehús, só

Elkészítése:
A felkockázott, kicsontozott csirkemellet, vagy combot kevés vajon tegye fel alacsony hőfokon párolódni. Sózza meg, és kevergesse, míg levet ereszt, majd letakarva főzze puhára. (Szükség esetén öntsön alá kevés forró vizet.) Ha megpuhult, akkor szűrőkanállal vegye ki a húst egy tányérra, és tegye félre. A visszamaradt pecsenyeléhez adja hozzá a maradék vajat és a zúzott fokhagymát. Ebben kevergetve pirítsa zsemleszínűre a lisztet. Húzza le a melegről, és forgassa bele a darált diót, majd a tojások tejszínnel felvert sárgáját. (Amennyiben túl sűrű, kevés vizet öntsön alá.) Tegye a mártásba a félretett főtt húst, és forralja össze az étket.
Sós, lobogó vízben kifőtt széles-metélttel tálalja.

Egyben sült marha (kínai)
(Chines Pot Roast)
Hozzávalók: 1,5 kg marhacomb, 3 evőkanál sertészsír, negyed teáskanál őrölt bors, 1 kávéskanál só, 1 chili paprika, 1,8 dl víz, 1 dl világos szójaszósz, 25 dkg kelkáposzta, 1 evőkanál liszt

Elkészítése:
A húst minden oldalán pirítsa jénai tálban barnára a forró zsíron. Hintse meg sóval és borssal. Adja hozzá a finomra vagdalt paprikát. Öntse fel a vízzel és a szójaszósszal. Szorosan lezárva az edényt, tegye 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsse mintegy három órán át, mialatt a hús megpuhul. Ekkor szórja rá a csíkokra vágott káposztát, majd tolja vissza a sütőbe 7-10 percre. Emelje ki a húst, és a káposztás főzőlevet a liszttel sűrítse be.
A felszeletelt húst a káposztafőzelékkel leöntve tálalja.

1-2-3-4 és kész (kanadai)
(1-2-3-4 Cake)
Hozzávalók: 15 dkg vaj, 5 dl cukor, 7,5 dl liszt, 2 tasak sütőpor, fél teáskanál só, 4 egész tojás, 1 teáskanál vanília aroma, 2,5 dl tej

Elkészítése:
Melegítse elő a sütőt 180 fokra. A puha vajat kisebb darabokra vagdalva tegye keverőtálba. Szórja rá a cukrot, és tegye félre. Szitálja át a lisztet, majd három tálkába pontosan egyenlő részekre ossza el. Az egyikben keverje el a sütőport. A másikban a sót. A tojásokat válassza szét fehérjére és sárgájára. Vajazzon ki két 18-20 centi átmérőjű tortaformát. Hintse meg mindkettőt a sima liszttel, majd lefelé fordítva tegye félre. Ennyi volt az előkészület.
Verje lágy, habosra a cukrozott vajat. Adja hozzá a tojások sárgáját, és keverje könnyű krémesre, miközben a vanília aromát is beleadagolja. Fakanállal csomómentesen forgassa össze a sütőporos liszttel. Cserélje ki a fakanalat műanyagkeverőre, és lassanként adagolja bele a tejet. Szitálja rá a sózott lisztet, és ezzel is dolgozza puhán össze. Verje olyan kemény habbá a tojásfehérjéket, hogy az üstöt fejjel lefelé fordítva sem esik ki belőle a hab. Ezt is forgassa bele a tésztába. Lágy, habos, könnyű, de sűrű tésztát kell kapnia. Simítsa a tésztát a két előkészített formába. Huszonöt perc alatt süsse világosbarnára. Tűpróbával ellenőrizze, hogy belül is megsült-e?
Rácsra borítva hagyja kihűlni, végül bármilyen krémmel, lekvárral összeragasztva, a tetejét tejszínhabbal díszítve tálalja.

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - RECEPT RAKAT
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.