Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - RECEPT RAKAT 9

2017.03.23

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Édes-savanyú húsgombóc (kínai)
(Sweet and Sour Meatballs)
Hozzávalók:
1 kis doboz ananász, 1 tojás, 1,2 dl fehér borecet, 3 evőkanál sötét szójaszósz, 2 evőkanál barna cukor, 50 csirkemell-filé, 1-1 db sárga- és fehérrépa, 1 kávéskanál őrölt bors, késhegynyi fahéj és szerecsendió, só

Az apróra vagdalt ananászt, a reszelt zöldségféléket, a darált húst a többi hozzávalókkal együtt tegye keverőtálba. Fűszerezze, majd kézzel alaposan dolgozza össze. Formázható keveréket kell kapnia.
(Amennyiben túl lágy, zsemlemorzsával sűrítse.) Hűtőben pihentesse pár órát. Ezután pingpong labdányi golyókat formáljon belőle. Kissé lapítsa el, majd kevés szójaolajjal kikent serpenyőben süsse át azokat.
Párolt, mazsolás rizzsel tálalja.

Erdélyi pástétom
Hozzávalók:
20 dkg füstölt szalonna, 1 kg sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg sertésmáj, 15 dkg erdei gomba, só, őrölt bors, majoránna, 10 dkg vaj

Süsse zsírjára az apró kockákra vágott füstölt szalonnát. Adja hozzá a finomra darált sertéshúst és a lereszelt hagymát. Folyamatosan keverve párolja addig, míg morzsalékos lesz. Tegye bele az elkapart májat és a főtt, majd áttört erdei gombát. Fűszerezze ízlése szerint, végül a lágy vajjal alaposan dolgozza krémmé az egészet. Simítsa őzgerincformába. Fóliával lezárva tegye forró sütőbe 15 percre. Hagyja teljesen kihűlni, végül tegye dermedésig hűtőszekrénybe.
Pirított kenyérrel kínálja.

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - RECEPT RAKAT
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.