Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - RECEPT RAKAT10.

2017.04.09

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Eredeti gulyás (magyar)
(Authentic Goulash)
Hozzávalók:
80 dkg marhatarja, 1 evőkanál só, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsír, 2 kávéskanál pirospaprika, 2 babérlevél, 2 l víz, negyed-negyed mokkáskanál őrölt bors és köménymag, 4 db burgonya
A levesbetéthez:
1 tojás, 6 evőkanál liszt, csipet só

A húst kockázza 2 centis darabokra, a hagymát vagdalja apróra. A felolvasztott zsíron pirítsa barnára a hagymát, majd dobja rá a húst. Sózza meg, és fedő alatt, alacsony hőfokon hagyja levet ereszteni. Ekkor szórja rá a pirospaprikát. Fűszerezze, és fedő alatt főzze majdnem puhára. (Míg a leves fő, a felvert tojást sózza meg, és dolgozza bele a lisztet. A kapott rugalmas, de nem ragacsos tésztából csipegessen félkörömnyi darabkákat egy liszttel hintett tányérra.) Végül öntse fel a vízzel, tegye bele a krumplit, és főzze a csipetkével készre.
Tálaláskor erős paprikakrémet adjon mellé.

Fahéjas keksz (marokkói)
(Mantecados)
Hozzávalók:
5 dl liszt, 1,2 dl olaj, 2,5 dl porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 kávéskanál fahéj

Szitálja a lisztet keverőtálba. A közepébe formázzon mélyedést. Ebbe öntse az olajat, a porcukrot és a citromhéjat. Kézzel alaposan dolgozza ki rugalmas tésztává. Negyed órát hagyja állni, majd diónyi golyókat formázzon a tésztából. Kissé ellapítva tegye kiolajozott, liszttel kissé meghintett sütőlapra. A 185 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süsse készre.
Forrón hintse meg fahéjas porcukorral.

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - RECEPT RAKAT
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.