Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ EZER ARCÚ TOJÁS 3.

2019.06.24

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Bújtatott tojás
(Secret Eggs)
Hozzávalók:
4 tojás, 2 nagy, kemény paradicsom, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma; só, törött bors, 1 evőkanál olívaolaj A keményre főtt tojásokat hámozza meg.
A paradicsomokat vágja félbe, kaparja ki, és blansírozza lobogó, sós vízben pár percig.
Csepegtesse le, majd mindegyikbe tegyen egy kemény tojást.
Tegye tálra.
Az olívaolajon futtassa meg a lereszelt vöröshagymát, a kikapart paradicsom belét és a zúzott fokhagymát.
Adja hozzá a paradicsompürét, és forralja össze.
Ízesítse sóval és törött borssal, majd egyenletesen csurgassa a tojások tetejére és köré.

Citromöntet
(Lemon custard)
Hozzávalók:
4 tojás, 1,2 dl cukor, 3 evőkanál citromlé, 1 citrom reszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, 7 dl tej, 2 evőkanál eperdzsem, 2 evőkanál őszibarack, 1 dl tejszín

Elkészítése:
Közepes tálban verje fel habosra a tojásokat, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a sót.
Öntse hozzá a forró tejet.
Forgassa bele a felaprított gyümölcsöket.
A tálat tegye vízzel telt edénybe, takarja le, majd tolja a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Ha kellően besűrűsödött, vegye ki a melegről és hagyja szobahőmérsékletre hűlni.
Végül keverje össze a tejszínhabbal.
Hidegen használja sütemények önteteként.

Csípős-savanyú omlett
(Hot and Sour Omelet)
Hozzávalók:
4 tojás, 2 evőkanál víz, 1 kávéskanál citromlé, 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál margarin, 1 evőkanál méz, 2,5 dl mexikói zöldségkeverék, 1 chili-paprika, só

Elkészítése:
A felforrósított vajon párolja puhára a zöldségkeveréket.
Ha puha, locsolja rá a mézet, a citromlevet és a vizet.
Húzza félre a melegről, amíg a tojásokat habosra felveri a mustárral és a sóval.
Tegye vissza a serpenyőt a melegre, és öntse rá a tojást a zöldségekre.
Fedő alatt süsse addig, míg a tojás megszilárdul.
Csúsztassa az elkészült omlettet tányérra, és szórja a tetejére az apróra vágott chili paprikát.
Forrón tálalja.

Csokoládés cukkíni sütemény
(Chocolate Zucchini Cake)
Hozzávalók:
4 tojás, 5,5 dl liszt, 0,6 dl kakaó, 1 tasak sütőpor, 1-1 teáskanál fahéj és só, 2,4 dl cukor, 10 dkg vaj, 1,5 dl almalé, 1 evőkanál vaníliaaroma, 30 dkg cukkini
A tetejére:
reszelt csokoládé

Elkészítése:
Keverőtálban jól forgassa össze a lisztet, a kakaót, a sütőport, a fahéjat és a sót.
Másik tálban közepes sebességre állított géppel verje fel habosra a vajat a és a cukrot.
Egy harmadik edényben a tojásokat, az aromát és az almalevet keverje simára.
Állítsa a gépet lassú sebességre, és a keverékeket dolgozza össze. A legvégén a reszelt cukkinit forgassa bele.
Gyengén kivajazott őzgerincbe simítva a tésztát, süsse 55-60 percig.
Tűpróbával ellenőrizze, hogy teljesen átsült-e.
Még forrón hintse meg a tetejét a reszelt csokoládéval.
Tízpercnyi pihentetés után borítsa rácsra, hagyja kihűlni, majd szeletelje fel.

Dilis tunkoló
(Dilly Dunk)
Hozzávalók:
3 tojás, 2 dl joghurt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor kapor, 1,5 teáskanál Worcestershire szósz, 1 gerezd fokhagyma, csipet só, késhegynyi chili por

Elkészítése:
A tojásokat főzze keményre, hámozza meg és reszelje le.
A vöröshagymát szintén, majd a fokhagymát préselje át.
A kaprot vagdalja nagyon finomra.
Valamennyi összetevőt keverőtálban forgasson össze.
Letakarva pihentesse hűtőszekrényben 3-4 órán át.
Párolt zöldségfélék mellé mártogatós szószként adja kis tálkákban.

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - AZ EZERARCÚ TOJÁS
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.