Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ EZERARCÚ TOJÁS 2

2019.05.29

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Áldott tojás
(Huevo Bendito)
Hozzávalók:
6 tojás, 1 tasak gombakrémleves, 1,2 dl tej, 1 evőkanál sherry, negyed mokkáskanál őrölt fehérbors, só, 5 dkg ementáli sajt, 1 mokkáskanál pirospaprika,

Elkészítése:
A levesport keverje alaposan össze a sherryvel, a tejjel és a fűszerekkel. A keveréket öntse egy kiolajozott tűzálló tál aljára. Amikor besűrűsödik, húzza le a melegről, és fakanállal formázzon bele hat mélyedést. Mindegyikbe üssön bele óvatosan egy-egy tojást. Szórja meg reszelt sajttal, majd fedje be a tűzálló tálat.
Tolja be 170 fokos sütőbe.
Tíz perc után vegye le a fedőt, és addig süsse, míg aranybarnára sül a megolvadt sajt.
Csúsztassa tálra, és fokhagymával bedörzsölt, zsemleszínűre pirított zsemlével kínálja.

Áfonyaöntet
(Blueberry Custard)
Hozzávalók:
4 tojás, 25 dkg fagyasztott áfonya, 5 dl tejszín, 1,2 dl cukor, 1,5 teáskanál citromlé, 1 tasak zselatin, 2 dl citromos joghurt

Elkészítése:
Tegye az áfonyát turmixgépbe, öntse rá a joghurtot és hagyja kiolvadni.
Keverőtálban verje fel a tojásokat, a tejszínt, a cukrot és a citromlevet simára. Forgassa bele a zselatint. Pár percig hagyja állni. Folyamatosan keverve, alacsony hőfokon főzze addig, míg egy fém kanalat belemártva, annak hátoldalán megmarad a krém.
Ekkor öntse az áfonyához a turmixgépbe, és magas sebességgel keverje egyneművé.
Hidegen felhasználhatja akár süteményekhez, akár grillezett húsok mellé, vagy tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel desszertként.

Bőség-reggeli
(Flinke onbijten)
Hozzávalók:
30 dkg krumpli, 25 dkg zöldbab, 5 db tojás, 1 csokor snidling, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 db sárga és piros színű paprika, 4 szelet főtt sonka, 10 dkg kockázott bacon szalonna, só, bors, olaj, 10 dkg juhsajt

Elkészítése:
A héjában főtt burgonyát hámozza meg, és vágja karikákra. A zöldbabot megtisztítva aprítsa két centis darabokra, és lobogó sós vízben főzze nyolc percig, majd szűrje le. A tojásokat alaposan verje fel az ízlése szerint adagolt fűszerrel. Serpenyőben a forró olajon az apróra vágott hagymákat párolja üvegesre. A kockára vágott paprikákat is adja hozzá. Dinsztelje tovább, közben sózza és borsozza.

Öntse hozzá a zöldbabot is. Másik edényben pirítsa le a karikára vágott krumplit a felkockázott bacon szalonnával együtt.

Szórja rá a felkockázott sonkát.

Süsse pár percig. Végül a zöldbabos keveréket és a felvert tojást ráöntve, fedő alatt süsse öt perc alatt készre.
Az apróra vagdalt metél hagymával megszórva tálalja.
Friss kenyeret és salátát adjon hozzá..

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - AZ EZERARCÚ TOJÁS
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.