Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ EZERARCÚ TOJÁS 7.

2020.01.02

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Hollandi mártás
(Hollander Saus)
Hozzávalók:
2 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 0,5 dl fehér borecet, fél citrom leve, fél mokkáskanálnyi őrölt fehérbors, 0,6 dl olívaolaj, só, 25 dkg tofu

Elkészítése:
Tegye lábosba a reszelt vöröshagymát.
Öntse hozzá a citrom levét és a borecetet. Ízesítse sóval, borssal, majd alacsony hőfokon forralja felére a keveréket.
Hagyja kihűlni, majd öntse turmixgépbe.
Adja hozzá a tojások sárgáját, morzsolja bele a tofut és pépesítse.
Végül forgassa össze a tojások keményre felvert habjával.
Szükség esetén még fűszerezze, majd felhasználásig zárt edényben tegye hűtőszekrénybe.

Joghurttal vadított tojás
(Yoghurt Deviled Eggs)
Hozzávalók:
6 keménytojás, 0,6 dl joghurt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 teáskanál finomra vagdalt petrezselyem, 1 teáskanál citromlé, só, őrölt bors, erős paprika
A tetejére:
6 mokkáskanál majonéz, 2 dkg füstölt sajt

Elkészítése:
A tojásokat hosszába vágja ketté.
A sárgájukat vegye ki, tegye keverőtálba, és villával nyomja szét.
Adja hozzá a többi hozzávalót, majd ízlése szerint fűszerezze.
Kézzel keverje krémesre.
Kiskanállal töltse vissza a keveréket a tojásfehérjékbe.
Csepegtessen mindegyikre majonézt és szórja meg reszelt sajttal.
Pár órára tegye hűtőszekrénybe, majd friss kenyérrel tálalja.

Kemény tojás
(Hard-cooked eggs)
Elkészítése:
A szükséges számú tojást helyezze megfelelő méretű lábosba.
Tojásonként két evőkanál sós vizet öntsön rá.
Jól záró fedővel letakarva tegye magas hőfokú tűzhelyre.
Addig melegítse, míg a gőz megjelenik.
Ekkor zárja le a meleget, s hagyja 25 percig állni.
Kanállal tegye jeges vízbe a tojásokat, majd azonnal hámozza meg.
Ezzel a módszerrel a tojás nem reped, és a sárgája is kemény, de szép sárga marad.

Kertész omlett
(Tuinomelet)
Hozzávalók:
8 tojás, 2 evőkanál spagetti öntet, 1 sárgarépa, 2 szál újhagyma, 1 zöldpaprika, 1 kicsi uborka, 1 paradicsom, 2 dl tej, só, étolaj, 2 dl búzacsíra

Elkészítése:
Az öntetet egy kis lábosban a belereszelt sárgarépával, hagymával, gyufaszálra vágott paprikával párolja puhára.
Húzza le a melegről és adja hozzá a vékony cikkekre vágott paradicsomot, valamint a legyalult uborkát.
Tartsa melegen.
Verje fel a tojásokat a tejjel és a sóval.
Palacsintasütőben hevítsen fel kevés olajat.
Öntse bele a tojásos keverék felét, és amikor lassú melegen kezd szilárdulni, akkor óvatosan ossza el rajta a párolt zöldségféléket.
Erre azonnal öntse rá a megmaradt tojást.
Takarja le, majd amikor kezd barnulni a teteje, óvatosan fordítsa meg a lepényt.
Szórja rá a csírát, végül süsse készre.
Tányérra csúsztatva, cikkekre vágva kínálja.

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - AZ EZERARCÚ TOJÁS
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.