Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - A BAJOR SÖR KÍSÉRŐI 3.

2016.09.27

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Gulyásleves
(Gulaschsuppe)
Hozzávalók:
80 dkg marhahús, 3 evőkanál vaj, 4 db közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál pirospaprika, só, őrölt bors, 1 teáskanál köménymag, 3 kávéskanál paradicsompüré, 1 babérlevél, 8 dl víz, 5 dl marha-húsleves, 1,2 dl vörösbor, 4 db közepes burgonya

Elkészítése:
Olvassza fel a vajat, és párolja üvegesre, a finomra vágott hagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Tegye rá a kockákra vágott húst, és pirítsa rajta barnára. Hintse meg a pirospaprikával, tegye bele a babérlevelet és a köménymagot, majd öntse fel a vízzel és a húslevessel. Forralja fel, és fedő alatt főzze 45 percen át. Közben hámozza meg és kockázza fel a krumplit.
Adja a leveshez, és öntse hozzá a vörösborral elkevert paradicsompürét. Sózza, borsozza ízlése szerint. Mintegy 45 perc alatt főzze készre.
Tálalás előtt a babérlevelet dobja ki.

Heidelbergi vagdalt
(Heidelberg Meatloaf)
Hozzávalók:
70 dkg darált marhahús, 2,4 dl sör, 1 fej vöröshagyma, 1 teáskanál köménymag, negyed teáskanál őrölt bors, 3 evőkanál rozs kenyérmorzsa, 1 tojás, 1 teáskanál só, fél teáskanál zellermag

Elkészítése:
Melegítse fel a sütőt 180 fokra. Közben az összes hozzávalót kézzel alaposan gyúrja egybe. Simítsa a keveréket kétujjnyi vastagon tepsibe. Süsse 60-75 percen át.
Hagyja hűlni 5-10 percig, majd vágja ujjnyi csíkokra, és kínálja.

Káposztaleves
(Kohlsuppe)
Hozzávalók:
4 szelet bacon, 2 fej vöröshagyma, 1 db fehérrépa, 2 db sárgarépa, 2 db burgonya, 1 kis fej fehér káposzta, 1 l csirkeleves, 0,5 l víz, 1 csokor petrezselyem, 1 babérlevél, 5 dkg parmezán

Elkészítése:
A bacon szalonnát apróra kockázza fel. A vöröshagymát félkarikákra vágja. A fehér- és sárgarépákat karikázza fel vékonyan. A burgonyát fél centi kockákra szabdalja. A káposztát szelje szálasra. Valamennyi hozzávalót egyszerre tegye leveses fazékba. 1,5-2 óra alatt, lefedve, gyöngyözve főzze készre.
Dobja ki a csokor petrezselymet és a babérlevelet, végül a reszelt sajttal megszórva tálalja.

Kolbászsaláta
(Wurstsalat)
Hozzávalók:
1 teáskanál dijoni mustár, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál borecet, 3 evőkanál hideg marhahúsleves, 1-1 teáskanál cukor és só, fél mokkáskanál őrölt bors, 45 dkg kolbász, 1 közepes vöröshagyma, 1 közepes főtt burgonya, 1 kemény tojás, 1 mokkáskanál kapor, salátalevél

Elkészítése:
Alaposan keverje ki a mustárt, az olívaolajat, a borecetet, a húslevest, a cukrot, a sót és a borsot. A főtt kolbász bőrét húzza le, majd vékonyan karikázza fel. Ugyancsak vágja karikákra a meghámozott krumplit, a vöröshagymát és a kemény tojást. Óvatosan forgassa ezeket a kikevert salátalébe. Hintse meg a vagdalt kaporral. Két órára tegye lefedve hűtőbe, végül salátalevélen tálalja.
Rozskenyeret adjon hozzá.

Krumpligombóc
(Kartoffel Klöße)
Hozzávalók:
6 db közepes burgonya, 2 tojás, 1,6 dl liszt, 2 teáskanál só, negyed teáskanál őrölt fehér bors, fél teáskanál reszelt szerecsendió (elmaradhat)

Elkészítése:
A burgonyát héjában főzze meg, majd ha kézmelegre hűlt, akkor hámozza meg, majd krumplinyomón préselje át. Szitálja hozzá a lisztet, adja bele a felvert tojásokat, és ízesítse a fűszerekkel. Alaposan dolgozza össze. A lágy, de formázható tésztából formázzon 2 centis gombócokat. Lobogó, sós vízben 7-10 perc alatt főzze ki azokat.
Párolt káposztával kínálja.

 

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
ALI RECEPTTÁRA - A BAJOR SÖR KÍSÉRŐI
Szerző:

Szerkeszette és Illusztrálta
 
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.