Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - A BAJOR SÖR KÍSÉRŐI 6.

2018.10.29

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Sörleves (Biersuppe)
1,5 evőkanál liszt, 3,5 kávéskanál margarin, 1 liter sör, 1 kis darab fahéj, 2 tojássárgája, cukor, ízlés szerint, 1 dl + 1 evőkanál tej, A tálaláshoz:
pirított zsemlekocka

Elkészítése:
A felbontott üveges sört tegye félre mintegy két órára. A margarinon pirítsa világosbarnára a lisztet, majd öntse fel a pihentetett sörrel. Tegye bele a fahéjat és a cukrot, majd forralja fel. Keverje alaposan ki a tojások sárgáját a tejjel, végül folyamatosan kevergetve, lassan adja hozzá a forrásban lévő leveshez. Hagyja kissé hűlni.
A pirított zsemlekockával megszórva tálalja.

Szafaládé savanyú káposztával (Knackwurst mit Sauerkraut)
Hozzávalók:
1 fej vörös-hagyma, 3 szelet bacon-szalonna, 2,4-2,4 dl világos sör és víz, 2 teáskanál étkezési keményítő, 2 teáskanál mustár, 2 evőkanál cukorszirup, 2 mokkáskanál őrölt kömény-mag, fél mokkáskanál őrölt szegfűbors, negyed mokkáskanál őrölt bors, 1 nagyobb édes répa (rutabaga), 50 dkg szafaládé, 2 db közepes alma, 1 doboz (50 dkg) savanyú káposzta

Elkészítése:
Nagyobb tűzálló tálban süsse barnára az apróra kockázott bacont és a vagdalt vöröshagymát. Keverje hozzá a sört. A vízben keverje csomómentesre a keményítőt, a mustárt, a szirupot és a fűszereket. Öntse ezt is a tálba. Forralja fel, majd tegye hozzá a felkockázott édes répát, és főzze negyed órát. Szórja rá a főtt, és szintén kockákra vagdalt szafaládét, a meghámozott és vékony gerezdekre vágott almát, valamint a lecsepegtetett savanyúkáposztát.
Fedő alatt főzze 15 percet.

Uborkasaláta(Gurkensalat)
Hozzávalók:
2 nagy uborka, 2 evőkanál almaecet, 1 evőkanál cukor, fél teáskanál só, negyed teáskanál őrölt bors, 1 dl savanyú saláta öntet, 2 evőkanál petrezselyem

Elkészítése:
A meghámozott uborkát vékonyan szeletelje fel. Keverje össze az almaecetet, a cuk0ort, a sót és a borsot, majd öntse az uborkára. Hagyja 20 percre állni. Öntse le a levét, majd keverje össze az öntettel.
A finomra vagdalt petrezselyemmel meghintve tálalja.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

 

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.