Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - BAJOR SÖR KÍSÉRŐI 7.

2019.02.15

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Sörleves
(Biersuppe)
Hozzávalók:
1,5 evőkanál liszt, 3,5 kávéskanál margarin, 1 liter sör, 1 kis darab fahéj, 2 tojássárgája, cukor, ízlés szerint, 1 dl + 1 evőkanál tej
A tálaláshoz:
pirított zsemlekocka Elkészítése:
A felbontott üveges sört tegye félre mintegy két órára. A margarinon pirítsa világosbarnára a lisztet, majd öntse fel a pihentetett sörrel. Tegye bele a fahéjat és a cukrot, majd forralja fel. Keverje alaposan ki a tojások sárgáját a tejjel, végül folyamatosan kevergetve, lassan adja hozzá a forrásban lévő leveshez.
Hagyja kissé hűlni.
A pirított zsemlekockával megszórva tálalja.

Szafaládé savanyú káposztával
(Knackwurst mit Sauerkraut)
Hozzávalók:
1 fej vörös-hagyma, 3 szelet bacon-szalonna, 2,4-2,4 dl világos sör és víz, 2 teáskanál étkezési keményítő, 2 teáskanál mustár, 2 evőkanál cukorszirup, 2 mokkáskanál őrölt kömény-mag, fél mokkáskanál őrölt szegfűbors, negyed mokkáskanál őrölt bors, 1 nagyobb édes répa (rutabaga), 50 dkg szafaládé, 2 db közepes alma, 1 doboz (50 dkg) savanyú káposzta

Elkészítése:
Nagyobb tűzálló tálban süsse barnára az apróra kockázott bacont és a vagdalt vöröshagymát. Keverje hozzá a sört. A vízben keverje csomómentesre a keményítőt, a mustárt, a szirupot és a fűszereket. Öntse ezt is a tálba. Forralja fel, majd tegye hozzá a felkockázott édes répát, és főzze negyed órát.
Szórja rá a főtt, és szintén kockákra vagdalt szafaládét, a meghámozott és vékony gerezdekre vágott almát, valamint a lecsepegtetett savanyú káposztát.
Fedő alatt főzze 15 percet.

Uborkasaláta
(Gurkensalat)
Hozzávalók:
2 nagy uborka, 2 evőkanál almaecet, 1 evőkanál cukor, fél teáskanál só, negyed teáskanál őrölt bors, 1 dl savanyú saláta öntet, 2 evőkanál petrezselyem

Elkészítése:
A meghámozott uborkát vékonyan szeletelje fel. Keverje össze az almaecetet, a cukort, a sót és a borsot, majd öntse az uborkára.
Hagyja 20 percre állni.
Öntse le a levét, majd keverje össze az öntettel.
A finomra vagdalt petrezselyemmel meghintve tálalja.

Újévi perec
(Neujahrspretzel)
Hozzávalók:
5 dl tej, 2 tojás, 2 evőkanál vaj vagy margarin, 2,4 dl porcukor, 2 tasak élesztőpor, 2 teáskanál só, 1 teáskanál vanília aroma, 1,2 dl kristálycukor, 5 dk mandula, liszt, víz

Elkészítése:
Forralja fel a tejet a vajjal együtt. Keverje csomómentesre benne az élesztőporral elkevert porcukrot és 2,4 dl lisztet. Habverővel folyamatosan keverje mintegy két percig. Adja hozzá a tojásokat és újabb 2,4 dl lisztet. Dagassza két percen át. Adjon még hozzá annyi lisztet, hogy lágy, de formázható tésztát kapjon. Alaposan dagassza ki. Tegye a tésztát kilisztezett tálba, és letakarva helyezze langyos helyre, hogy duplájára keljen. Ekkor pár perc alatt ismét dagassza át a tésztát, majd újra kelessze egy órányit. Felezze el a kelt tésztát. Vegyen le belőle egy darabot, és lisztezett deszkán formálja fél méter hosszú, kisujjnyi vastag hengerré. Vágja ketté, majd a két végét visszahajtva alakítsa perecekké. Fektesse a süteményeket kiolajozott tepsibe. Hagyja állni 15 percig. Süsse 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára. Közben keverje ki a kristálycukrot, aromát és kevés vizet szirup sűrűségűre.
Ezzel kenje meg a megsült pereceket, majd azonnal mártsa bele a darált mandulába.
Hagyja megszikkadni, majd kínálhatja.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ALI RECEPTTÁRA - A BAJOR SÖR KÍSÉRŐI
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.