Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - BRAZÍLIA FINOMAN 4.

2019.02.05

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

MOGYORÓS CSIRKE
(Chicken with Peanut)
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé, 4 evőkanál zöld-citromlé, 2 gerezd fokhagyma, szükség szerint só, 2 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg apró rákhús, 5 dkg mogyoró, 1 db chili paprika, 1,2 dl csirkeleves, 0,6 dl pálmaolaj

Elkészítése:
A bőrnélküli csirkemell-filéket méretüktől függően szelje 2-3 szeletre. Miután beecsetelte be mindkét oldalukat a sóval és zúzott fokhagymával elkevert citromlével, tegye félre 15-20 percre. Forrósítsa fel serpenyőben az olívaolajat. Tegye rá a reszelt vöröshagymát, az apróra darabolt rákhúst, a durvára darált mogyorót és a vagdalt chilit. Időről időre megkeverve párolja öt percet. Rendezze el rajta a hússzeleteket. Pár percig pirítsa azokat. Közben egyszer fordítson rajtuk. Öntse alá a levest, majd lefedve, gyöngyözve főzze 30 perc alatt készre. Időnként keverje meg és szükség esetén pótolja a levet alatta.
Ha megpuhult, locsolja rá a pálmaolajat, s párolja még két percig.
Párolt mazsolás rizzsel tálalja.

ŐSHAZAI EGYTÁL
(Chato Indigena)
Hozzávalók:
1 kg halfilé, 2 evőkanál olívaolaj, 1 db zöld-citrom, 2 fej lila hagyma, 1 db babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 db paradicsom és zöldpaprika, 2 szál zeller, 3 db nagyobb krumpli, Ízlés szerint só, őrölt fehérbors és pirospaprika, 5 dl száraz fehérbor, 3 szelet baconszalonna, 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:
A halfiléket vágja tenyérnyi darabokra.
Dörzsölje be sóval és őrölt fehérborssal. Locsolja meg a citrom levével, majd tegye 4-5 órára hűtőszekrénybe. Közben a hagymát, a paradicsomot, a burgonyát és a zöldpaprikát szelje vékonyan karikákra. Megfelelő méretű tűzálló tálat kenjen ki olívaolajjal. Bélelje ki burgonyakarikákkal. Rétegezze bele a halat, a zöldségféléket és a zúzott fokhagymát. Felülre helyezze a babért és a baconszeleteket. Öntse alá a bort. Lefedve tolja a tálat a 180 fokra előmelegített sütőbe. Harmincpercnyi párolás után a fedőt levéve, hintse meg a finomra vagdalt petrezselyem és zeller keverékével.
Süsse, immár fedetlenül 10-15 perc alatt készre.
Azonnal tálalja.

PACAL BRAZILOSAN
(Tripa de Vaca a Brasilerira)
Hozzávalók:
1 kg borjúpacal, 3 evőkanál zöld citromlé, 2 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 db piros húsú paprika, 2 db paradicsom, 1 db babérlevél, 2 kávéskanál koriander levél, 1 dl édes vörösbor, 5 dl marhahús leves, 12 db fekete olívabogyó, 5 dkg Parmezán sajt

Elkészítése:
A megmosott pacalt vágja csíkokra. Tegye tálba, locsolja meg a citromlével és hagyja öt percig állni. Közben teflon lábosban melegítse fel az olajat. Folyamatos keverés közben párolja rajta 3 percig a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a kicsire felkockázott paprikát. Ezután adja hozzá az alaposan lecsepegtetett pacalt, a kis kockákra darabolt paradicsomot, a babérlevelet és a finomra vagdalt friss korianderlevelet. Öntse fel a borral és a levessel. Forralja fel, majd fedő alatt gyöngyözve főzze 1 órányit, mialatt a pacal megpuhul és a főzőlé kezd sűrűsödni. Időnként keverje meg.
Ha kész, forgassa bele a kimagozott és elfelezett olívabogyókat, valamint a reszelt sajtot.
Fedő alatt hagyja két percig hűlni, majd tálalja.

PARADICSOMLEVES
(Sopa de Tomate)
Hozzávalók:
50 dkg paradicsom, 1 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db húsos zöldpaprika, 2 dl vörösbor, ízlés szerint só és őrölt bors
A tetejére:
2 db kemény tojás 1 csomó snidling

Elkészítése:
A hajszál vékonyan felszelt vöröshagymát párolja üvegesre a felmelegített olajon.
Pár pillanatig kevergetve pirítsa össze a zúzott fokhagymával. Az előzőleg lobogó vízbe mártott paradicsomok héját húzza le, majd elnegyedelve adja a hagymás alaphoz. Tegye bele az apróra feldarabolt paprikát is. Ízesítse sóval és őrölt borssal. Locsolja rá a bort. Öntse fel annyi vízzel, hogy 1,5 l levest kapjon a fazékban. Fedő alatt, gyöngyözve főzze 25-30 percen át.
Ekkor turmixolja össze.
A felkockázott kemény tojással és a finomra vagdalt snidlinggel megszórva, forrón tálalja.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - BRAZÍLIA FINOMAN
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.