Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BRAZÍLIA FINOMAN 5.

2019.05.21

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

PARADICSOMSALÁTA
(Salada de Tomate)
Hozzávalók:
8-10 db kemény paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 csomó újhagyma, 1 kávéskanál ecet, 1 evőkanál olívaolaj, só és őrölt bors
A tetejére:
5 dkg sajt

Elkészítése:
Mossa meg a paradicsomokat, és darabolja kis kockákra. Tegye salátástálba, majd szórja rá a finomra vagdalt vöröshagymát és petrezselymet, valamint a zöldjével együtt vékonyra karikázott újhagymát. Fűszerezze. Ízlése szerint. Locsolja meg az ecettel és az olívaolajjal.
Forgassa össze.
Reszelt sajttal meghintve tálalja.

RIZSES HAL
(Bacalhau a Baiana)
Hozzávalók:
50 dkg tőkehalfilé, 3 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 2 dl forró víz, só és őrölt bors, 1 evőkanál pálmaolaj, 0,4 dl kókusztej, 1 csokor snidling

Elkészítése:
A megmosott halfilét csepegtesse és itassa szárazra. Darabolja fel 3-4 centis kockákra. Az olajat serpenyőben forrósítsa fel. Szórja bele a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a nagyon felaprózott zöldpaprikát. Kevergetve párolja öt percen át. Dobja rá a közben picire darabolt paradicsomot. Óvatosan forgassa bele a halkockákat, majd öntse alá a lobogó vizet. Fedő alatt, gyöngyözve párolja az egészet 20 percig. Ha minden puhára főtt, kellően ízesítse sóval és borssal. Tálalás előtt öntse rá a kókusztejet és hintse meg a pálmaolajjal.
A finomra vagdalt metélőhagymával elkevert párolt rizst adja mellé.

SÁTÁN-MÁRTÁS
(Salsa Satanica)
Hozzávalók:
5 dkg vaj, 1,2 dl ketchup, 1-1 kávéskanál Worcestershire szósz és tárkonyecet, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 1 teáskanál só, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 2 mokkáskanál chili krém, fél dl brandy

Elkészítése:
A vajat olvassza fel közepes hőfokon. Az alkohol kivételével sorban adja hozzá a többi alkotóelemet. Mindegyikkel gondosan keverje simára. Ha végzett, akkor gyöngyözve párolja további öt percet. Végül locsolja rá az alkoholt, majd fedő alatt hagyja kihűlni.
Hal és tengergyümölcsei mellé adja öntetként.

SÜLT LAZAC
(Baked Salmon)
Hozzávalók:
75 dkg lazacfilé, fél narancs leve és reszelt héja, 1 citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint só és őrölt bors, 2 teáskanál barna cukor, 1 mokkáskanál chilipor, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál vaj

Elkészítése:
A lazacfiléket fektesse tepsibe egymás mellé. Kis tálkában keverje össze a narancs- és citromlevet a sóval és borssal. Locsolja a halra, majd húsz percre tegye félre. (Közben egyszer fordítson rajtuk.) Melegítse fel a sütőt 200 fokra. Alufóliával letakarva tolja a tepsit a forró sütőbe. Közben kis tálkában keverje össze az olvasztott vajat, a chiliport, a cukrot, a reszelékeket és a zúzott fokhagymát. Tízpercnyi sütés után vegye le a tepsiről a fóliát. Fordítsa meg a halakat és locsolja rájuk a keveréket.
Pár percre visszatolva a sütőbe, süsse pirosra a tetejüket.
Azonnal tálalja.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - BRAZILIA FINOMAN
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.