Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


COWBOY KAJÁK 1

2019.04.17

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

BABLEVES
Hozzávalók:
3 csésze száraz tarkabab, 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 45 deka felkockázott füstölt sonka, negyed csésze apróra vágott zöldpaprika, 1 liter víz, 6 dl paradicsomlé, 2 csésze csirkehúsleves. 2 közepes apróra vágott hagyma 3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál chilipor, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt babér, negyed-negyed kávéskanál zellermag, kakukkfű, majoránna, bazsalikom és rozmaring, 1 csésze sherry

Elkészítése:
A babot áztassuk váltott hideg vízben 8-10 órán át (egy éjszaka). Másnap öntsük le róla a vizet, és annyi új vizet töltsünk rá, amennyi ellepi. Ezután minden hozzávalót rakjunk bele a fazékba - a cherry kivételével - és forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük körülbelül három óra hosszat, amíg a bab meg nem puhul, majd adjuk hozzá a cherryt. Nagy levesestálban tálaljuk. Vágott zöldhagymát vagy zöldpaprika-karikákat tehetünk a tetejére.

BUNDÁS MARHASÜLT 01.
Elkészítése:
A lábast zsiradékkal helyezzük a parázs fölé. A húst tisztítsuk meg a hártyáitól, és mossuk meg. Sózzuk be, majd hempergessük meg lisztben, és tegyük a forró zsírba. Borítsunk az edényre előmelegített fedőt, rakjunk rá friss parazsat, s hagyjuk a húst sülni. Amikor megsült, vegyük ki az edényből, a levét habarjuk simára két evőkanál liszttel, majd adjunk hozzá vizet, sót és borsot. Főzzünk belőle sűrű mártást.

BUNDÁS MARHASÜLT 02.
Elkészítése:
Hasonlóképpen sütötték a marhaszeleteket, a híres cowboy-steaket is. Középvastagságú (kb. 1 cm-es), nagy szeleteket verjünk ki puhára, sózzuk meg, forgassuk lisztbe, majd tegyük fölforrósított zsiradékba (kb. két és fél cm magasan álljon a serpenyőben), és fedjük be. Amikor kezdenek megpirulni, fordítsuk meg a szeleteket, és újra fedő alatt puhítsuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - COWBOY KAJÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.