Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


COWBOY KAJÁK 2.

2019.06.15

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

BUNYUELO
Hozzávalók:
3 csésze liszt, 25 dkg margarin, 3 kávéskanál sütőpor, 1 kikevert tojás, 1 kávéskanál só

Elkészítése:
A lisztet, a sütőport és a sót jól keverjük össze, majd dolgozzuk hozzá a margarint. Készítsünk a keverék közepébe mélyedést, öntsünk bele fél csésze meleg vizet, majd a kikevert tojást. Gyúrjuk az egészet addig, amíg sima tésztát nem kapunk. 15 percnyi pihentetés után a tésztából szaggassunk körülbelül 3 cm átmérőjű gömböket, aztán lapítsuk őket fél cm vastagságúra.
Bő olajban, erős tűzön (220 fokon) süssük a tésztákat barnára.
Melegen tálaljuk mézzel vagy sósan.

COWBOY-KAJA
Hozzávalók:
45 dkg marhahús, 1 doboz paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál ketchup, 1 evőkanál cukor, 1,5 evőkanál Worcestershire mártás, 1 teáskanál ecet, 1 csípős paprika

Elkészítése:
Serpenyőben a reszelt hagymával és az apróra vagdalt paprikával együtt pirítsa barnára a darált húst. Húzza le a melegről, és forgassa egybe a többi alkotórésszel. Tegye vissza fedő alatt, 15-20 percre, a tűzre. Időnként keverje meg.
A félbevágott zsemlékbe halmozva tálalja.

COWBOY-KÁVÉ
Elkészítése:
"Két gallon (8 liter) forró vízhez adj két font (90 dkg) kávét. Forrald két órán keresztül, majd dobj bele egy lópatkót. Ha elsüllyed, a kávé nem elég sűrű." - mondta egy kávé ínyenc cowboy.
Miként az idézetből is kitűnik, a cowboyok a kávét egyszerűen forró vízben kifőzték, azaz "törökösen" készítették.
Egy dl vízhez 1,1 dkg őrölt kávét adtak általában.

FARMER-OMLETT
Hozzávalók (2 személyre):
8 tojás, 1 nagy hagyma, 2 paradicsom, 5 dkg makaróni, 4 vékony szelet húsos szalonna, 8 dkg vaj, 4 evőkanál főtt zöldborsó, só, bors

Elkészítése:
Apróra vágjuk a hagymát.
Meghámozzuk, és kockára vágjuk a paradicsomot.
Megfőzzük a kis darabokra tört makarónit, megpirítjuk a szalonnát, s a kiolvadt zsírban aranysárgára pirítjuk a hagymát.
Két evőkanál hideg vízben felverjük, s tetszés szerint fűszerezzük a tojást, ráöntjük a hagymára.
Hozzáadjuk a borsót, a paradicsomot és a makarónit.
Lassú tűzön, állandó kevergetés közben megsütjük az omlettet. 2-2 szelet pirított szalonnával tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - COWBOY KAJÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.