Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


COWBOY KAJÁK 4

2019.11.20

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

TEXASI FRIHÓLESZ
Hozzávalók:
50 dkg áztatott tarkabab, 30 dkg füstölt szalonna, 10 dkg paradicsom, 10 dkg apróra vágott vöröshagyma, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 kávéskanál őrölt fekete bors, só

Elkészítése:
Tegyük fazékba a hozzávalókat, öntsünk rá annyi vizet, amennyi teljesen ellepi, majd egyenletes tűzön főzzük addig, amíg a bab meg nem puhul (4-5 óra).
Főzés közben kóstolgassuk, s az elfőtt vizet pótoljuk.

TEXASI LEPÉNY
Hozzávalók:
30 dkg konzervkukorica, 4 tojássárgája, 6 evőkanál tej, 4 evőkanál liszt, 15 dkg húsos füstölt szalonna, só, csipetnyi pirospaprika, csípős ketchup Elkészítése:
A tojások sárgáit a tejben habverővel simára keverjük, megsózzuk, megpaprikázzuk, és tovább verve apránként adjuk hozzá a lisztet.
Belekeverjük a levétől lecsepegtetett konzervkukoricát, és három-négy percig állni hagyjuk. Közben a szalonnát vékonyra fölszeleteljük, a szeleteket egyik oldalukon becakkozzuk, és serpenyőben ropogósra sütjük.
Az így készített "kakastaréjokat" tálalásig melegen tartjuk.
A szalonna zsírjában a kukoricás tésztából kis kerek lepényeket sütünk, mindkét oldalukat megpirítva.
Sültszalonna-szeletekkel díszítve, ketchuppal leöntve tálaljuk.

TOJÁSLEPÉNY
Hozzávalók:
4 tojás, 10 dkg angolszalonna, 1 evőkanálnyi darált sós mogyoró (vagy sótlan mogyoró és 1 púpozott késhegynyi só), 2 közepes nagyságú ecetes uborka, törött fekete bors és só ízlés szerint

Elkészítése:
Az angolszalonnáról levágjuk a zsírréteget, és nagyon apróra vagdalva kisütjük
Rátesszük az almareszelőn lereszelt uborkát meg a vékony csíkokra metélt angolszalonna húsos részét.
Pár percig együtt pirítjuk, majd ráöntjük a tejföllel habosra vert, megsózott és megborsozott tojást.
Keverés nélkül addig sütjük, míg az alja pirosra nem sült.
(Palacsintasütőben vagy teflonbevonatú serpenyőben a legjobb készíteni)

A serpenyőből tálra csúsztatjuk, megszórjuk a darált mogyoróval, megsózzuk (feltéve, ha nem sósmogyorót használunk), és azonnal felcsavarjuk, mint a palacsintát szokás.
Vékonyra felkarikázzuk és a serpenyőbe egy-két percre visszatéve, forrón, sör mellé kínáljuk.

TORTILLA
Hozzávalók:
30 dkg rétesliszt, 3 evőkanál zsiradék, fél csomag sütőpor, só ízlés szerint

Elkészítése:
A hozzávalókból meleg vízzel gyúrjunk kemény tésztát, majd formáljunk belőle citrom nagyságú gombócokat.
Nyújtsuk vékonyra a gombócokat, és kizsírozatlan serpenyőben vagy forró vaslapon mindkét oldalukon süssük meg őket.
A tortilla akkor jó, ha világosbarna foltocskák jelennek meg rajta.
Melegen tálaljuk.

VADNYUGATI KELT PALACSINTA
(Western Sourdough Flapjacks)
Hozzávalók:
2,4 dl liszt, 2 tasak sütőpor, 2 teáskanál barnacukor, 1 teáskanál kristálycukor, 3 tojás, 1 kávéskanál vaj, 1,2 dl tej, 2 mokkáskanál ecet

Elkészítése:
Az ecetet keverje össze a tejjel, és tegye félre pár percre.
A száraz összetevőket forgassa össze egy keverőtálban.
Adja hozzá az olvasztott vajat és a felvert tojásokat, végül a tejet.
Csipet sóval ízesítse.
Kivajazott serpenyőben süssön palacsintákat a tésztából.
Édes lekvárral megkenve, negyedekbe hajtogatva, melegen adja fel.

VADNYUGATI CSEREPES OMLETT
(Crockpot Western Omelet Casserole)
Hozzávalók:
3 db burgonya, 30 dkg főtt-füstölt sonka, 1 db vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 10 dkg ementáli sajt, 4 db tojás, fél 1 dl tej, fél-fél mokkáskanál só és őrölt bors

Elkészítése:
A meghámozott és felkarikázott burgonyával takarja be egy cserépedény alját.
Szórjon rá egy réteg apró kockákra vagdalt sonkát és zöldpaprikát, majd reszelt sajtot.
Ezt ismételje kétszer-háromszor, míg a készlet tart.
Öntse rá a tejjel és fűszerekkel felvert tojást.
Szorosan takarja le, majd a legalacsonyabb hőfokra előmelegített sütőben 10-12 órán át, vagyis egy éjszakán keresztül süsse készre, a másnapi reggelire.

VADNYUGATI OMLETT
(Western Omelet)
Hozzávalók:
2 tojás, 3 kávéskanál tej, só, 5 dkg sajt, 10 dkg sonka, negyed fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 szelet füstölt sajt, 1 evőkanál ketchup

Elkészítése:
A serpenyőt gyengén vajazza ki.
Öntse bele a tejjel felvert, megsózott tojást, és fedő alatt hagyja a lassú tűzön, míg kocsonyásodni kezd.
Szórja rá a durván lereszelt sajtot, és pár pillanatra újra fedje le az edényt.
Húzza félre a melegről, és szórja rá a vékonyan felkarikázott hagymát, zöldpaprikát és paradicsomot.
Fedő alatt párolja 2-3 percet, majd tegye a tetejére a szelet füstölt sajtot, s várja meg, míg kissé megolvad.
Végig alacsony hőfokon készítse az omlettet, amit tányérra csúsztatva, ketchuppal meglocsolva melegen tálal.

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - COWBOY KAJÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.