Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSALÁDI FŐZŐCSKE 1

2019.12.29

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Borsos marhaszelet
(Steak With Black Pepper)
Hozzávalók:
45 dkg csont nélküli marhaszelet, só, őrölt bors, 1 evőkanál vaj

Elkészítése:
Sózza, borsozza a szeletek mindkét oldalát.
Forrósítson fel egy evőkanál olajat, süsse a szeletek mindkét oldalát egy-egy percet, majd vegye a hőmérsékletet közepesre.
Süsse tovább, oldalanként 2-3 percet, amíg szép barnára sül a hús.
Tegye rá a vajat, s ha elolvad, vegye ki a húsokat.
Pároljon a serpenyőben gombát és zöldborsót, s ezzel körítve tálalja az ételt.
(Tajvan)

Borsos sertéscsíkok
(Shredded Pork with Black Pepper)
Hozzávalók:
1-1 evőkanál zúzott fokhagyma és feketebab krém, 1-1 teáskanál szezámolaj, reszelt újhagyma és gyömbér gyökér, 2,4 dl vagdalt vöröshagyma és zöld-, piros húsú paprika, fél teáskanál cukor, csipet só és bors, fél-fél evőkanál bor és kukoricakeményítő, 1 evőkanál szójaszósz, 4 evőkanál víz

Elkészítése:
Keverje össze a fokhagymát a babkrémmel.
A felcsíkozott húst forgassa meg 1 evőkanál olajban, hogy a sütésnél ne ragadjanak egybe.
1,5 evőkanál, forró olajban, kevergetve süsse meg félig a húst, majd tolja a serpenyő egyik szélére.
A visszamaradt olajon párolja üvegesre a hagymát.
Öntse rá a vízben elkevert keményítőt, a szezám olajat.
Ízesítse a gyömbérrel, a cukorral és a fűszerekkel.
Tolja össze a hússal, és fedő alatt, lassú tűzön párolja készre.
Végül alaposan keverje össze, és az újhagymával megszórva tálalja.
(Tajvan)

Brokkoli saláta
(Bruccoli Salads)
Hozzávalók:
30 dkg brokkoli, só, chili olaj, 1 evőkanál szójaolaj, fehérbors, 1 mokkáskanál cukor

Elkészítése:
A brokkolit szedje rózsáira, és pár percre mártsa forrásban lévő vízbe.
Szedje ki, csepegtessen le, és tegye salátástálba.
A szójaolajat, kevés chili olajat és ízlése szerint a fűszereket keverje össze.
Öntözze meg vele a zöldséget, majd hűtőben érlelje össze egy óra alatt.
Keverhet hozzá párolt idény zöldségeket is.
(Kanton)

Csirke szezám mártásban
(Chicken With Sesame Sauce)
Hozzávalók:
30 dkg csontnélküli csirkehús, 1-1 teáskanál fehér és fekete szezámmag, 1 evőkanál fehérbor, 12 teáskanál só, 1 teáskanál zúzott fokhagyma, csipet őrölt bors, 1 tojás, 1 dl tejszín, kukoricakeményítő, fél citrom, olaj a sütéshez

Elkészítése:
Darabolja fel ízlése szerinti méretre a csirkehúst, és a szezámmag, só, bors és zúzott fokhagyma keverékében érlelje pár órát.
Közepes hőfokra melegített bő olajban süsse négy percet a húsokat.
Fokozza a hőmérsékletet, és süsse további három percet, amíg aranybarnára sül.
Csepegtesse le, permetezze be citromlével.
Keverje simára az egész tojást, a bort, a tejszínt és a keményítőt.
Öntse le az olajat, és a fűszeres, olajos serpenyőben forralja ki a mártást.
Ezzel leöntve tálalja az ételt.
(Peking)

Forrás:
BARNA ALADÁR - CSALÁDI FŐZŐCSKE
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.