Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSALÁDI FŐZŐCSKE 3

2020.02.17

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Fűszeres sertésszelet
(Sauced Pork)
Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 2 kisebb gyömbér, 1 csomó újhagyma, 2 evőkanál szardínia krém, 2 gerezd fokhagyma, 2,5 dl víz, 4 apró paradicsom, kevés petrezselyem, 2 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál édes desszertbor, néhány kockacukor

A húst szeletelje fel vékonyan, és minden szeletet kenjen be szardínia krémmel.
Hűtőben pihentesse pár órát.
Az újhagymát vágja hosszában gyufaszálra, a fokhagymát préselje össze.
Agyagedényben melegítsen fel két evőkanál olajat.
Dobjon bele pár szem kockacukrot, s amikor kissé megbarnult, adja hozzá a hagymákat, a lereszelt gyömbért, a cikkekre vágott paradicsomot.
Tegye bele a hússzeleteket, öntse fel a vízzel, és fedő alatt, lassú tűzön párolja 30 percen keresztül.
Amikor a hús megfőtt, vegye ki, és tartsa melegen.
A visszamaradt mártásba öntse bele a bort és a szójaszószt.
Forralja be mártás sűrűségűre.
Öntse a hússzeletekre és szórja meg az apróra vagdalt petrezselyemmel.
(Sanghaj)

Gyümölcs-saláta
(Melon)
Hozzávalók:
Sárgadinnye, papaya, eper és mindenféle gyümölcs, fahéj, vanília aroma, citromlé, zselatin

A gyümölcssalátához bármilyen, éppen érésben lévő, de nem könnyen megbarnuló gyümölcsöt felhasználhat.
A citromlében keverjen el pár csepp vanília aromát, tegyen bele kevés őrölt fahéjat.
Mosás, hámozás után darabolja fel a gyümölcsöket, és csepegtesse rá a citromlevet.
Fóliával letakarva tegye hűtőszekrénybe.
Forró vízben oldja fel a zselatint, majd hűtse le.
A gyümölcsöket egyenként ecsettel kenje be a zselatinnal.
Az így fényezett gyümölcsöket rendezze gyümölcsös tálra, és fogyasztásig tegye hűtőszekrénybe.
(Tajvan)

Kacsa-nyom
(Duck Hand Run)
A töltelékhez:
12,5 dkg darált hús, 35 dkg tisztított garnéla, 20 dkg snidling, 1 teáskanál só, 0,5 teáskanálnyi bors, 1 teáskanál szezámolaj,
A tésztához:
5 deci liszt, 5 evőkanál vagdalt háj, 10 evőkanál víz, 0,5 teáskanál só, olaj

Vagdalja apróra garnélát és a snidlinget.
Keverje alaposan össze a darált hússal, a sóval, a borssal és a szezámolajjal.
Ossza húsz egyenlő részre.
Dolgozza össze a lisztet a vagdalt hájjal.
Adja hozzá a vizet, és gyúrja kemény, sima tésztává.
Dagassza ki, majd pihentesse húsz percet.
Nyújtsa ki fél centi vastagra, majd vágjon ki belőle 7 centis köröket, majd a szélét körben nyomkodja vékonyabbra.
Tegyen a töltelékből mindegyik közepére, majd a széleket sorban hajtsa fel a középpontig.
Háromszögformát fog kapni, ami hasonlít a kacsa lábnyomára.
Bő olajban, közepes hőfokon 8 perc alatt süsse aranybarnára.
Ha sütőben kívánja sütni, akkor 180 fokon, 20 percet süsse.
(Szecsuan)

Kantoni kacsasült
(Cantonese Roast Duck)
Hozzávalók:
1,8- 2,2 kg kacsa, 2 evőkanál bor, 1 evőkanál só, 1 csomó reszelt újhagyma, kis darab reszelt gyömbér, 14teáskanál öt-fűszer keverék, 4 evőkanál méz

Erősen dörzsölje be e kacsát kívül-belül a fűszerekkel, a hagymával, a gyömbérrel és hagyja állni legalább egy órán át.
Meleg vízzel öblítse le, majd áztassa legalább öt percet bő vízben, végül törölje szárazra.
Kenje be kívülről sűrű mézzel, majd akassza szellős helyre 3-6 órán keresztül.
A sült későbbi színét és porhanyósságát az határozza meg, hogy mennyire szárad a szárnyasra a méz.
Helyezze tepsibe, hátsó részével felfelé, öntse alá a bort, és tegye a sütő középső rácsára.
Egy órát süsse 180-200 fokon. Ha az Alsó fele már szép barnára megsült, fordítsa meg a kacsát, és süsse készre.
Hagyja kissé kihűlni, majd darabolja fel.
Tálalja édes, mazsolás mártással.

Forrás:
BARNA ALADÁR - CSALÁDI FŐZŐCSKE
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.