Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSALÁDI FŐZŐCSKE 6

2020.05.10

CSALÁDI FŐZŐCSKE

Olajban sült csirke
(Deep-Fried Chicken)
Hozzávalók:
60 dkg csirke mell vagy comb, 1 evőkanál bor, 1 teáskanál só, gyömbér por, fahéj, őrölt bors, majoránna

A húst csontozza ki, és vágja kisebb darabokra.
Keverje össze ízlése szerinti mennyiségben a fűszereket, és forgassa meg benne a húsokat.
Közepes hőfokra melegítsen fel bő olajat, és süsse benne, időnként megforgatva a húsokat 6 percet.
Ekkor emelje a hőfokot maximumra, és pár perc alatt süsse aranybarnára.
Vegye ki, csepegtesse le.
Mártogatós öntettel tálalja. (Tajvan)

Olajban sült hal
(Deep-Fried Fish)
Hozzávalók:
25 dkg halfilé, olaj

A tésztához:
1 evőkanál bor, 1 teáskanál só, őrölt fehér bors, 1 tojás, 2 evőkanál kukorica-keményítő, 1 evőkanál liszt, 3 evőkanál langyos víz

A halfilét vágjuk 5x2 cm-es darabokra, sózzuk be, és hagyjuk állni.
A tészta hozzávalóit keverjük csomómentesre, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
Bő olajat közepes hőfokra melegítsünk fel.
Két ujjunk közé fogva a halszeletet, a panírban megmozgatva alaposan mártsuk meg, majd azonnal tegyük az olajba.
Két perc alatt süssük arany barnára, majd csepegtessük le.
Melegen tálaljuk, kínáljunk hozzá mártogatós szószt. (Peking)

Olajban sült sertés labdacsok
(Deep-Fried Pork Balls)
Hozzávalók:
10 dkg yam-gyökér (vagy burgonya), 40 dkg darált sertéslapocka, 2 teáskanál rizsbor, 2 teáskanál szójaszósz, 2 teáskanál só, 1 teáskanál vagdalt gyömbér, 1 tojás, 5 dkg kukoricaliszt, 2,5 dl növényi olaj, 1 teáskanál vagdalt mogyoróhagyma, 1 édeskömény (vagy csillagánizs), 5 dl csontlé
Héjában főzze meg a gyökeret vagy a burgonyát, hámozza meg, és törje át.
Adja hozzá a darált húst, 1 teáskanál szójaszószt, a sót és a gyömbér felét.
Alaposan gyúrja össze, amíg keménnyé válik a keverék.
Ezután formáljon belőle négy, kissé lelapított labdaformát.
Keverje sűrűre a tojást egy kanál szójaszósszal és a kukoricaliszttel, majd vonja be a labdacsokat ezzel.
Melegítsen bő olajat 100 fokra, és süsse vöröses barnára a húsgolyókat.
Csepegtesse le, és tegye tűzálló tálra.
Keverje a csontlébe a maradék gyömbért, a mogyoróhagymát és az édesköményt.
Forralja fel, majd cseppenként keverje el benne a megmaradt tojásos panírt.
Végül tegye bele a gombócokat a mártásba, pihentesse pár percet, majd forrón tálalja.
(Peking)

Forrás:
BARNA ALADÁR - CSALÁDI FŐZŐCSKE
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.