Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÉETTEREMLÁCOK TITKAI 6

2021.06.08

A Spagetti-gyár sajtmártása

(Spaghetti Factory Cheese Sauce)
Hozzávalók:
2 evőkanál liszt, 4 evőkanál vaj, 1 teáskanál olívaolaj, 2 teáskanál zúzott fokhagyma, 2 evőkanál vagdalt petrezselyem, 1,2 dl tejszín, 2,4 dl tej, 2 dl reszelt füstölt sajt, fehérbors

Elkészítése:
Közepes hőmérsékleten habzásig melegítse a vajat és az olíva olajat.
Adja hozzá a lisztet, és főzze rövid keverés alatt, majd tegye bele a fokhagymát.
Öntse fel a tejjel és a tejszínnel.
Ízesítse borssal és petrezselyemmel.
Végül keverje bele a sajtot, és vegye le a melegről.
Öntse a forró tésztára.
Baskin-Robbins® lórúgása
(Baskin-Robbins® Blast)
Burt Baskin és Irv Robbins ötlete alapján vezették be a fagylaltjuk által inspirált tejes italt, amit végül Ray Kroc vett át és tett népszerűvé a McDonald's-féle hamburgeres üzletekben.
A fagylalt az étteremlánc állandó kínálata, így ez a kávés ital a fagylalttal, a krémes állagával, gazdag ízével hamar népszerű lett.
Egy turmixgéppel elkészítheti e recept két változatát is.
A csokoládés-mokkáshoz mindig keverjen kevés csokoládé szirupot.

A capuccínóhoz:
2,4 dl erős kávé, 2,4 dl tej, 0,8 dl kristálycukor, 1 gombóc vanília fagylalt, jégkocka
A tetejére:
tejszínhab, fahéj

Elkészítése:
Keverje össze az erős feketekávét, a tejet és a cukrot, és közepes sebességgel mixelje 15 másodpercet, míg a cukor feloldódik.
Adja hozzá a fagylaltot és a jégkockát, majd nagy sebességgel keverje egynemű, lágy, krémessé.
Öntse poharakba. Ízlése szerint tegyen a tetejére tejszínhabot és őrölt fahéjat.
Két adag lesz belőle.
A mokkás a változatban 2 evőkanál csokoládé szirupot locsoljon a kész ital tetejére.
Tipp:
Az erős kávé készítésekor csupán fél adag vizet tegyen a főzőbe.
A felhasználás előtt alaposan hűtse le a kávét a fagyasztóban.
Ben & Jerry friss őszibarack fagylaltja
(Ben & Jerry's Fresh Peach Ice Cream)
Hozzávalók:
4,8 dl érett őszibarack finomra vágva, 3 dl cukor, 1,2 dl citromlé, 2 tojás, 4,8 dl tejszínhab, 2,4 dl tej

Elkészítése:
Ragyogó lehetőség a nyár ízeinek megőrzésére.
Ben & Jerry előnyben részesíti a kisebb barackokat, mert ízesebbek és kevesebb vizet tartalmaznak, mint a nagyobbak.
Keverőtálban vegyítse össze a barackot 1,2 deci cukorral és a citromlével.
Takarja le, tegye 2 órára a hűtőszekrénybe, félóránként keverje meg. Vegye ki a hűtőből, és egy másik edénybe szűrje le a levét. Tegye vissza a hűtőbe. 1-2 perc alatt verje fel lágyra és habosra a tojást. Keverje hozzá a maradék cukrot, hagyja kicsit állni, majd keverje a cukor teljes feloldódásáig, majd még egy percig.
Alaposan keverje hozzá a tejet és a gyümölcs levét.
A keveréket öntse fagylaltgépbe, és fagyassza a használati utasítás szerint.
Ha a fagylalt megdermedt (mintegy 2 perccel a befejezés előtt) adja hozzá a gyümölcsöt, végül dolgozza készre a fagylaltot.
Bő 1 liter lesz.
Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - ÉTTEREMLÁNCOK TITKAI
Szerző:


Szerkesztette és Illusztrálta