Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FRANCIA RECEPTEK AMERIKAI MÓDRA 3.

2019.04.14

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Bundázott marhaszelet
Hozzávalók:
60 dkg marhahús, 1 csomó vegyes zöldség, 1 kiskanál feketebors, 2 babérlevél, só, olaj a sütéshez
A bundázáshoz:
1 tojás, 1 dl tej, 1 evőkanál liszt, csipet őrölt szerecsendió, 1 kávéskanál mustár
A tálaláshoz:
majonéz

Elkészítése:
A húst a megtisztított zöldségekkel és a fűszerekkel egyben főzze meg. Ha puha, vegye ki a húst, hagyja kihűlni, majd szeletelje fel. A szeleteket forgassa bele a csomómentesre kikevert tojásos panírba. Forró olajban süsse ki aranybarnára. Majonézzel és párolt zöldségekkel tálalja.

Burgundi marha
(Beef with Burgundy)
Hozzávalók:
80 dkg pörköltnek való, 15 dkg kolozsvári szalonna, 5 evőkanál olaj, 2 fej vöröshagyma, 5 dl burgundi, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vegyes zöld-fűszer, só és bors, 15 dkg gomba, 4 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:
Kockázza fel a húst és a szalonnát. Melegítse fel az olajat, és pirítsa meg benne a szalonnát. Adja hozzá a vöröshagymát és párolja üvegesre. Tegye rá a húst, pirítsa, míg levet ereszt. Szórja meg liszttel. Keverje el és hagyja még pirulni. Öntse rá a vörösbort. Tegye bele a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Fedő alatt főzze 55 percig. Miközben a ragu fő, mossa meg és szeletelje fel a gombát. Melegítse fel a vajat, és süsse a gombát körülbelül 3 percig, majd csepegtesse le róla a zsiradékot. Tálalás előtt keverje az ételbe a gombát. Ha szükséges, akkor sűrítse be a ragut kevés vízben elkevert kukoricaliszttel. Díszítésként szórja meg finomra vagdalt petrezselyemmel.

Camembert-tel töltött gomba
(Champignon Farcis avec Camembert)
Hozzávalók:
24 db nagyobb gomba, 40 dkg Camembert, 3 nagyobb paradicsom, 1 kávéskanál fenyőmag, 10 db kapribogyó, 1 csokor petrezselyem, bazsalikom, só, bors, zsemlemorzsa, borecet, vaj

Elkészítése:
A gombákat alaposan megmossuk, de ne hámozzuk meg, csupán a szárukat távolítsuk el. A fejeket kivajazott tepsibe tesszük, és sóval, borssal fűszerezzük. A gombaszárakat felaprózzuk, a leforrázott paradicsomok héját lehúzzuk, és szintén felaprózzuk, a kapribogyókat negyedeljük. A lábasban felmelegített vajon a fenyőmagot kipattogtatjuk, rátesszük az előkészített zöldségféléket, a bazsalikomot és a finomra vagdalt petrezselymet. Folyamatosan keverve 10 percig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kikeverjük a camembert-tel. Az elkészült tölteléket beletöltjük a gombafejekbe, olajat csepegtetünk rájuk, és közepes hőfokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Csirkebecsinált
(Fricassée de Poulet)
Hozzávalók:
1,5 kg feldarabolt csirke, 1 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 1 kis zellergumó, 4 evőkanál vaj, só, őrölt fehérbors, 3 evőkanál liszt, 3 dl húsleves, 1 dl száraz fehérbor, pár szál petrezselyem és kakukkfű

Elkészítése:
A megmosott csirkedarabokat szárítgassa le. A felolvasztott vajon, lassú tűzön párolja öt percig a gyufaszálra vágott zöldségféléket. Kotorja félre a lábas egyik oldalára, és a másik felébe tegye bele a csirkedarabokat. 3-4 percig pirítsa azokat, percenkét megfordítva a darabokat, vigyázva, hogy ne barnuljanak meg, csupán zsemleszínűre süljenek. Takarja le, és lassú tűzön párolja tovább 10 percet, miközben egyszer megforgatja a húsokat. Sózza, borsozza ízlése szerint, és szórja meg a liszttel. (A húsokat közben meg-megforgatva, hogy mindenütt érje a liszt.) Letakarva párolja tovább 4 percet. Öntse rá a forrásban lévő húslevest és a bort. Az edényt rázogatva keverje össze a folyadékot és a lisztes ragut. Tegye rá az összekötött zöld-fűszereket, és letakarva főzze 20 perc alatt készre. Pirított gombával kevert sült krumplival tálalja.

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - FRANCIA RECEPTEK AMERIKAI MÓDRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.