Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HALFALATOK 1

2019.02.24

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Alufóliás harcsa (vajdasági)

Hozzávalók:
1 kg harcsafilé, 10 szem olívabogyó, 1 csomó újhagyma, 4 evőkanál vaj, 1 csokor kapor, 6 db burgonya, só

Elkészítése:
A burgonyát héjában főzze meg, majd meghámozva karikázza kivajazott tűzálló tálba. Ezen rendezze el a halfiléket, majd a felkarikázott hagymát és az elfelezett olívabogyókat. Locsolja meg az olvasztott vajjal, hintse meg sóval és a finomra vagdalt kaporral. Szorosan zárja le a tepsit fóliával, majd 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt süsse készre. Az utolsó pár perc alatt fólia nélkül pirítsa. Kínáljon mellé friss salátát.

Brokkolis halfilé (olasz)
Hozzávalók:
25 dkg brokkoli, 4-4 szelet halfilé, sonka és sajt, 5 dkg vaj, ízlés szerint szerecsendió, bors és só Elkészítése:
A rózsáira szedett brokkolit párolja puhára, majd hagyja kihűlni. Fektesse kivajazott tűzálló tálba a filéket. Fűszerezze, és rendezze el rajtuk a brokkolikat.
Végül mindegyik szeletet takarjon be először egy-egy szelet sonkával, majd sajttal.
A 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig süsse, mialatt a sajt barnára sül rajta.

Bundázott halfalatok

Hozzávalók:
50 dkg afrikai harcsa-filé, 1 kávéskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 2 evőkanál liszt
A panírozáshoz:
2 tojás, fél-fél mokkáskanál só és őrölt kömény, 1 csokor petrezselyem, 3 evőkanál liszt, 1 evőkanál tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 2 db közepes burgonya

Elkészítése:
A halfiléket vágja ujjnyi széles csíkokra. Sózza, borsozza, majd a lisztben megforgatva tegye félre.
A tojásokat verje habosra sóval, finomra vagdalt petrezselyemmel, és őrölt köménymaggal ízesítve. Keverje csomómentesre a tejföllel és a liszttel. Reszelje hozzá a meghámozott krumplikat, nyomja bele a fokhagymát.
Legyen a panír sűrű palacsintatészta állagú..
A halcsíkokat forgassa bele úgy, hogy a panír mindenhol bevonja.
Bő, forró olajban süsse ropogósra a halakat, majd papírtörlőre szedve csöpögtesse le.

Friss salátával tálalja.

Citromos-almás hal (lengyel)

Hozzávalók:
60 dkg tonhal, 40 dkg alma, 2 dl tejföl, 1 db tojássárgája, 4 dkg sajt, só, őrölt fehér bors, 2 dkg vaj, fél citrom leve

Elkészítése:
Sós, lobogó vízben (ami éppen ellepi), 20 perc alatt főzze meg a filéket. Szűrőkanállal óvatosan emelje tálba a húst, majd villával kissé törje össze.
Rendezze kivajazott tűzálló tál aljába a meghámozott, kicsumázott almakarikákat.
Takarja be az összetört haldarabokkal.
Csepegtesse meg citromlével, és locsolja rá a tojássárgájával, sóval, borssal kikevert tejfölt.
Végül szórja meg a reszelt sajttal, és 10 perc alatt, a 180 fokra előmelegített sütőben süsse aranybarnára a tetejét.

Csukafilé fokhagymamártással (német)

Hozzávalók:
60 dkg csukafilé, szükség szerint só és őrölt bors, 10 dkg liszt, 50 dkg burgonya, 15 dkg rokfort, 5 dkg dióbél, 2 evőkanál vaj
A mártáshoz:
1 pohár tejszín, 1 evőkanál vaj, fél citrom leve, 3 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A burgonyát héjában főzze meg. A tenyérnyire vágott filéket sóval és őrölt borssal dörzsölje be, forgassa meg a lisztben, majd forró olajban süsse pirosra.
Vajjal kikent tűzálló tálat béleljen ki a meghámozott és felkarikázott burgonyával. Fektesse rá a halszeleteket. Szórja rá a durvára vagdalt diót, majd morzsolja rá a sajtot. Tegyen rá vajdarabkákat, végül fóliával letakarva a 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsse készre. Közben kevés vajon futtassa meg a zúzott fokhagymát.
Öntse fel a tejszínnel, majd a tűzről levéve, a citromlével.
Sózza, borsozza, és habverővel keverve forralja össze.
Az elkészült fogást a mártással leöntve tálalja.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - HALFALATOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.