Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HALLAKOMA 1

2020.06.24

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Ágyas lazac
(Salmon Divan)
Hozzávalók:
60 dkg brokkoli, 2-2 evőkanál margarin és liszt, fél teáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 3,5 dl tej, 1 evőkanál száraz sherry, 50 dkg lazacfilé, 5 dkg parmezán, 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése:
A rózsáira szedett brokkolit sós, lobogó vízben 10 perc alatt főzze puhára.
Szűrje és csepegtesse le.
Rendezze el enyhén kivajazott tepsiben.
Serpenyőben olvassza fel a vajat, és keverje benne csomómentesre a lisztet.
Sózza, borsozza, majd lassan öntse fel a tejjel. Közben kézi habverővel folyamatosan keverje simára.
Húzza félre a melegről, dolgozza bele a Sherry-t.
Öntse a keveréket a brokkoli tetejére.
Az egészet takarja be a kisebb darabokra vagdalt halfilével.
A tetejét borítsa be reszelt sajttal és zsemlemorzsával.
Tolja az edényt a 210 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre, míg aranybarnára sül.

Angolna csodás módon
(Eel Miracolously)
Hozzávalók:
75 dkg angolna, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 kávéskanál só, 4 evőkanál liszt, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 2 dl étolaj, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg paradicsom, 1 db csípős paprika

Elkészítése:
A megnyúzott, kimosott halat csepegtesse le.
Kívül-belül alaposan dörzsölje be sóval és őrölt fehér borssal.
A tetszés szerinti darabokra vágott halakat forgassa bele a paprikás lisztbe, majd forró olajban süsse meg.
Kevés sütőolajban az apróra vagdalt vöröshagymát pirítsa rózsaszínre, és adja hozzá a kockára vágott paradicsomot és a vékonyan felkarikázott paprikát.
Hintse rá a finomra vagdalt petrezselymet. Ízesítse zúzott fokhagymával, őrölt borssal és szükség szerint sóval.
Ezt a fűszeres paradicsomot erős tűzön, gyakran megkeverve jól pirítsa át.
Tálaláskor az előmelegített tálra helyezett haldarabokat öntözze meg a raguval.
Pirított burgonyával körítse.

Barnára sült lepényhal
(Halibut Creole)
Hozzávalók:
60 dkg lepényhal-filé, 2 evőkanál vaj, 4 szelet bacon szalonna, olívaolaj, 2 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 2 szelet zellergumó, 1 db zöldpaprika, 2 mokkáskanál cajun fűszerkeverék (*), 4 db leveses paradicsom, 1,2 dl csirkeleves, 1 teáskanál Worcestershire szósz

Elkészítése:
A halfilét vágja négy egyforma méretű szeletre.
Fektesse ezeket tepsibe, és locsolja meg olvasztott vajjal.
A bacon szalonna szeleteket serpenyőben süsse ropogósra.
Emelje szűrőkanállal ki a zsiradékból és lecsepegtetve tegye félre.
Mintegy két evőkanál olívaolajat adjon a visszamaradt zsiradékhoz.
Ebben keverje el a lisztet, s pirítsa zsemleszínűre.
Vigyázzon, le ne égesse!
Húzza félre a serpenyőt a melegről.
Forgassa bele a reszelt vöröshagymát és zellergumót, a vékonyan félkarikákra szabdalt zöldpaprikát és paradicsomot, valamint a fűszereket.
Pár perc alatt forralja össze, majd öntse fel a levessel és a Worcestershire szósszal.
Fedő alatt gyöngyözve főzze 15-20 percig.
Ekkor fektesse bele az elősütött halfiléket.
Óvatosan párolja 10 percen át.
Párolt rizzsel és a ropogós baconnal díszítve tálalja.

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - HALLAKOMA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.