Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HALLAKOMA 2

2021.06.13

Bundázott halfilé
(Fillets Coated with Potatoes)
Hozzávalók:
4 szelet szálkamentes halfilé, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 evőkanál mustár, 4 db közepes burgonya, 1 db tojás, 3 evőkanál liszt A sütéshez: olaj

A halfiléket ízlése szerint dörzsölje be sóval és őrölt borssal.
Kenje meg kevés mustárral, és tegye félre.
A meghámozott burgonyát nyersen reszelje le.
Közben sózza, hogy ne barnuljon meg.
Hagyja állni pár percig, majd jól nyomkodja ki.
Dolgozza össze a felvert tojással.
Ezután a szeleteket forgassa lisztbe, majd alaposan nyomkodja bele a burgonyás tojásba.
Forrósítsa fel az olajat.
Az olajban nyolc-tíz perc alatt mindkét oldalukat süsse aranybarnára.
Szalvétán itassa le a felesleges olajat.
Franciasalátával adja fel.

Burgonyasziromban sült hal
Hozzávalók:
90 dkg halfilé, 1,5 dl milánói öntet, 3 dl burgonyaszirom, 5 dkg füstölt sajt A finomra morzsolt, sült burgonyaszirmot keverje össze a reszelt sajttal.
A tenyérnyi darabokra szelt halfiléket először forgassa bele a paradicsomos öntetbe, majd a sajtos keverékbe.
Fektesse az így panírozott szeleteket kivajazott tűzálló tálba.
Tolja az edényt 10-15 percre a 250 fokra előmelegített sütőbe.
Azonnal tálalja, friss salátával körítve.
Chilei sült sügér
(Easy Baked Chilean Sea Bass)
Hozzávalók:
4 db tengeri sügérszelet, 1só, 1 evőkanál cajun fűszerkeverék (*), 1 dl olívaolaj A tenyérnyi darabokra vagdalt halfiléket dörzsölje be sóval, és ecsettel olajozza be.
Mindkét oldalukat hintse meg a cajun fűszerkeverékkel.
Tegye hűtőszekrénybe 4-5 óráig érlelődni, majd a 250 fokra előmelegített sütőben süsse 15-20 perc alatt ropogósra.
Tálaláskor kukoricasalátát adjon mellé.
(*) Cajun fűszerkeverék
- 2 mokkáskanál hagymapor, fél mokkáskanál fokhagymapor, 1 mokkáskanál ételízesítő, 1 mokkáskanál őrölt fehérbors, 1 mokkáskanál paprika, fél mokkáskanál curryt és 1 mokkáskanál chili
Forrás:
ALI BÁCSI RECETTÁRA - HALLAKOMA
Szerző:


Szerkesztette és Illusztrálta