Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HOLLAND RECEPTEK 2.

2020.01.14

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Borsos sertésszelet
(Pepper pork chops)
Hozzávalók:
3-3 evőkanál ketchup és szójaszósz, 2 dl olaj, 2 evőkanál méz, 3 kávéskanál sherry, 2 teáskanál reszelt gyömbér, só, bors, majoránna, 4 szelet sertéstarja

A hússzeletek kivételével valamennyi összetevőt forgasson egybe egy tűzálló tálban.
Fektesse bele a húsokat.
Letakarva tolja két órára hűtőbe.
Egyenként emelje ki a szeleteket a pácból, majd lecsepegtetve helyezze előmelegített grillrácsra.
Közepes hőfokon sütögesse 30-40 percen keresztül mindkét oldalukat, de közben kenegesse a visszamaradt páclével.
Ha elkészült a hús, tálalja párolt rizzsel, amit a sütésnél megmaradt pecsenyelével megöntözött.

Bundás alma
(Appel beignets)
Hozzávalók:
2,4 dl liszt, 2 tojás, tej, csipet só és őrölt fahéj, 2 dkg vaj, 6 db savanykás alma
A tetejére:
vaníliás cukor

Keverőtálban verje fel a tojásokat, szitálja bele a lisztet, a fahéjat és a sót.
Forgassa egybe a felolvasztott vajjal, és annyi tejjel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjon.
Ebbe mártogassa bele a kicsumázott, meghámozott és felkarikázott almákat.
Forró zsiradékban süsse aranybarnára.
Vaníliás cukorral meghintve tálalja.

Bundázott csirkemell
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell-filé, 1 tojás, 3 dl tej, 4 evőkanál liszt, ízlés szerint só, őrölt fehérbors, 1 csokor snidling

A sütéshez:
margarin

A felvert tojást keverje össze a tejjel és a finomra vagdalt metélőhagymával.
Fűszerezze, majd csomómentesen dolgozza egybe a liszttel.
A tenyérnyi darabokra vágott húst forgassa bele.
A felforrósított sütőmargarinban süsse ropogósra.
Almaszósszal és krumplipürével tálalja.

Céklapörkölt
(Gestoofde bieten)
Hozzávalók:
2 db főtt cékla, 1 kis fej vöröshagyma, só, 1 teáskanál cukor, 3 gerezd fokhagyma, pár csepp ecet, kis darabka vaj, 2 evőkanál kukorica Húzza le a cékla héját, és szeletelje fel.
Kevés vizet aláöntve tegye lábosba a finomra vagdalt hagymával, a zúzott fokhagymával és a vajjal együtt.
Ízesítse sóval, cukorral és ecettel. Fedő nélkül, gyenge tűzön forralja pár percen át.
A főtt kukoricaszemekkel megszórva tálalja.

Citrommártás
(Lemon butter for meats)
Hozzávalók:
3 citrom leve, 1 citrom reszelt héja, 6 tojás, 2,4 dl cukor, 5 dkg vaj

Fém üstöt tegyen forró gőz fölé.
Folyamatosan keverje simára benne a citromlevet, a reszelt héjat, a tojásokat és a cukrot.
Amikor mártás sűrűségű lett, akkor vegye félre a melegről, és teljesen keverje el benne a vajat, hogy a mártás fényes és sima legyen.
Hideg sültekhez kínálja.

Curry-leves
(Kerry soep)
Hozzávalók:
1 l marhahúsleves, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 kicsi erőspaprika, 1 teáskanál curry, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál vaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db tojás
A tálaláshoz:
zsemlekocka

Forralja fel a húslevest és fűszerezze.
A vajban pirítsa zsemleszínűre a lisztet, hintse meg a curryvel, majd habverővel keverve, lassan öntse hozzá a levest.
Verje csomómentesre.
Fedő alatt, gyöngyözve főzze tíz percig.
Végül habverővel keverve a levest, lassan csurgassa bele a felvert tojást.
Pirított zsemlekockával adja fel.

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - HOLLAND RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.