Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - INDIÁN GASZTROANZIX 2.

2018.09.19

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

DAKOTA ZÖLDSÉGLEVES
Hozzávalók:
1,5 l csirkeleves, 45 dkg konzerv darabolt paradicsom (levével), 2,5 dl víz, 2,5 dl konzerv bab (levével), 2,5 dl konzerv kukorica, 2,5 dl konzerv zöldbab, 1 db chili paprika, 1 fej vöröshagyma, só, őrölt bors, pirospaprika
A tálaláshoz:
10 dkg Cheddar sajt, 2 db kukoricás zsemle

Elkészítése:
A hagymát és a chili paprikát vagdalja apróra, és a többi összetevővel együtt tegye nagy fazékba. Magas hőfokon forralja fel, majd lassú tűzön, fedő alatt főzze 45 percen át. Közben a kukoricás zsemlét kockázza fel és pirítsa meg.
Az utolsó 10 percre keverje bele a pirított kockákat.
A reszelt sajttal megszórva tálalja.

INDIÁN LEPÉNY
Hozzávalók:
4 tojás, 4 ek cukor, 4 ek liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 tojásfehérje, 28 dkg kristálycukor, 4-5 ek víz

Elkészítése:
4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk 4 evőkanál cukrot, egyenként a 4 tojás sárgáját, a 4 evőkanál lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsiben megsütjük. 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk. 28 dkg kristálycukorból és 4-5 evőkanál vízből szirupot főzünk és beleteszünk egy fél szál vanília rudat. A kemény habba ezt a felforralt, forró szirupot folyamatos keverés mellett belecsepegtetjük.
Eddig tűzön, most gőz fölött verjük tovább.
Addig verjük, amíg a habüsthöz tapadni nem kezd.
A piskótára öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és csokimázzal bevonjuk.

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.