Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - INDIÁN RECEPTANZIX 3.

2019.02.09

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

INDIÁN LEPÉNY
Hozzávalók:
4 tojás, 4 ek cukor, 4 ek liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 tojásfehérje, 28 dkg kristálycukor, 4-5 ek víz

Elkészítése:
4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk 4 evőkanál cukrot, egyenként a 4 tojás sárgáját, a 4 evőkanál lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot.
Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsiben megsütjük. 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk. 28 dkg kristálycukorból és 4-5 evőkanál vízből szirupot főzünk és beleteszünk egy fél szál vanília rudat. A kemény habba ezt a felforralt, forró szirupot folyamatos keverés mellett belecsepegtetjük.
Eddig tűzön, most gőz fölött verjük tovább.
Addig verjük, amíg a habüsthöz tapadni nem kezd.
A piskótára öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és csokimázzal bevonjuk.

INDIÁN PÁROLTSZELET
Hozzávalók:
75 dkg stefánia, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál liszt, 1 evőkanál paprikakrém, ízlés szerint só, őrölt fehér bors és curry por, 1 evőkanál mustár, 2 dl édes fehérbor, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A kissé kiveregetett hússzeleteket dörzsölje be sóval és borssal. Forgassa meg lisztben, majd a felforrósított olajban hirtelen süsse meg mindkét oldalukat. Emelje a sülteket tányérra, és tegye meleg helyre. A visszamaradt zsiradékban párolja üvegesre a finomra vagdalt vöröshagymát és fokhagymát. Öntse rá a bort, tegye bele a paprikakrémet és a mustárt, hintse meg a fűszerekkel, végül forralja össze.
Tegye vissza a húsokat, majd fedő alatt, gyöngyözve főzze készre.
Burgonya krokett illik hozzá körítésként.

KUKORICÁS BAB
Hozzávalók:
12 dkg sertéscomb, 25 dkg (mirelit) kukorica, 20 dkg tarkabab, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél chilipaprika, 2 evőkanál olaj, só, bors

Elkészítése:
A tarkababot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát és a felaprított csípős paprikát. Másik serpenyőben ropogós pirosra sütjük a hajszálvékonyra szeletelt húst. Lábosban, sós vízben feltesszük, főni a leszűrt tarkababot, s amikor csaknem megpuhult, hozzáadjuk a kukoricát.
Végül belekeverjük a húst és a hagymát.
Fedő alatt összepároljuk.
Salátát, tortillát kínálunk hozzá.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - INDIÁN ÉTLAPANZIX
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.