Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KUBAI GASZTROANZIX 1

2020.01.28

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

HAVANNAI SÜLTCSIRKE
(Chicharrones de Pollo)
Hozzávalók:
1 kg csirkefilé (mell és comb vegyesen)
A páchoz:
2,4 dl zöldcitromlé, 4 evőkanál sötét szójaszósz, 2 evőkanál Worcestershire szósz, 5 gerezd fokhagyma,
A panírhoz:
9 dl liszt, 2 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint őrölt bors és só
A sütéshez:
olaj

https://ujgastrovatmagazin.eoldal.hu/img/original/3613/kubai-sorvalaszto---2020.jpg Elkészítése: A pác hozzávalóit keverje össze, majd öntse jól zárható nejlonzacskóba.
Tegye bele a filédarabokat, és alaposan rázza, forgassa össze.
Hagyja legalább fél órán keresztül, de legjobb 3 órányit állni.
Közben a panírhoz keverje ki a hozzávalókat.
Ebbe forgassa bele a jól lecsepegtetett pácolt húsokat, hogy azokat rendesen beborítsa a panír.
A felforrósított olajban süsse mindkét oldalukon aranybarnára a csirkéket.
Tálaláskor a bundázott húsokat locsolja meg a visszamaradt (de sűrűre forralt) páclével.
Párolt rizzsel körítve kínálja.

HAVANNA-TEKERCS
(Rollo la Habana)
Hozzávalók:
70 dkg sertés-comb, 20 dkg ananász, 1 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 1-1 mokkáskanál gyömbér, só, őrölt bors és oregánó, 3 evőkanál olaj, 1,5 dl száraz vörösbor

Elkészítése:
A húst vékonyan szeletelje fel.
Kissé klopfolja ki, majd a fűszerekkel hintse meg.
Ossza el rajtuk a felkockázott ananászt.
Göngyölje fel a szeleteket.
Hústűvel tűzze meg, vagy cérnával kösse át mindegyiket.
Lisztben jól megforgatva, a közben felforrósított olajon minden oldalukat pirítsa meg.
Ekkor öntse alá a vörösbort, majd fedő alatt gyöngyözve főzze puhára.
Időnként forgasson a tekercseken, s ha szükséges pótolja az elpárolgott folyadékot.
Ha a hús már puha, akkor fedő nélkül süsse zsírjára.
Emelje ki a roládokat.
A visszamaradt levet forralja össze a tejszínnel.
Ezzel a mártással leöntve a húsokat, párolt rizzsel körítve, forrón adja asztalra.

KARIBI RAKOTT
(Picadillo)
Hozzávalók:
0,6 dl olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db nagyobb zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél-fél teáskanál Cayenne bors és őrölt kömény, 90 dkg darált marhahús, 3 db paradicsom, 50 dkg burgonya, 5 dkg mazsola, 2 evőkanál kapribogyó, 1 mokkáskanál oregánó, ízlés szerint só és őrölt bors, 2 dl vörösbor
A tálaláshoz:
olívabogyó

Elkészítése:
Tepsiben melegítse fel az olívaolajat.
Párolja rajta üvegesre az apróra kockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Forgassa egybe a felkockázott zöldpaprikával, a fűszerekkel és kevergetve főzze további öt percen át.
Ekkor keverje hozzá a darálthúst.
Pirítsa barnára és morzsalékosra.
Dobja rá a feldarabolt paradicsomot.
Amikor az levet eresztett, terítse rá a vékony cikkekre szabdalt burgonyát és a mazsolát.
Óvatosan keverje össze.
Öntse rá a vörösbort.
A 180 fokra előmelegített sütőben fólia alatt párolja készre 15-20.
Takarás nélkül pihentesse 10 percet, végül az elfelezett olívabogyókkal díszítve tálalja.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - KUBAI GASZTROANZIX
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.