Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KUBAI GASZTROANZIX 2

2020.05.21

ALI BÁCSI RECEPTÁRA

KREOL-RÁK
(Enchilado de camarones)
Hozzávalók:
70 dkg nagyobb konyhakész rákhús, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál vaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-2 nagyobb zöldpaprika és paradicsom, 0,6-0,5 dl víz és fehérbor, negyed-negyed kávéskanál őröl kömény és Cayenne bors, 2 evőkanál paradicsompüré, fél-fél mokkáskanál só és őrölt bors, fél kávéskanál cukor, 1 db erőspaprika

Elkészítése:
Nagyobb lábosban melegítse fel az olívaolajat és habzásig melegítse össze a vajjal.
A reszelt vöröshagymát és a finomra vágott zöldpaprikát párolja rajta üvegesre.
Adja hozzá a zúzott fokhagymát.
Két perc kevergetést követően forgassa hozzá a paradicsompürét, a vizet és a bort.
Hintse rá a cukrot és ízesítse a fűszerekkel.
Fedő alatt, gyöngyözve főzze 5-7 percig.
Ekkor tegye rá a megtisztított rákhúst.
Nagyon lassú melegen, lefedve párolja 15 percen át, míg a rákhús kezd barnává pirulni.
A vagdalt erős paprikával díszítve, párolt rizzsel tálalja.

KUBAI CSIRKELEVES
(Sopa de Pollo)
Hozzávalók:
6 db csirkecomb, 1 db közepes vöröshagyma, negyed-negyed teáskanál oregánó és kurkuma, 1,5 l víz, 2 gerezd fokhagyma, 1 tasak csirkeleves-por, 1 evőkanál paradicsompüré, 1-1 db közepes burgonya és sárgarépa, ízlés szerint apró (csiga, eperlevél) tészta, 1,2 dl citromlé, 1 teáskanál só, fél teáskanál őrölt bors, 1 db babérlevél

Elkészítése:
A combokról távolítsa el a bőrt, és kissé dörzsölje be sóval.
Tegye nagyobb fazékba.
Öntse rá a vizet.
Keverje hozzá a paradicsompürét, a finomra vagdalt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a csomómentesre kevert levesport és a fűszereket.
Forralja fel, majd fedő alatt gyöngyözve főzze 30 percet.
Ezután dobja bele a meghámozott és cikkekre vágott krumplit, valamint a megtisztított és csíkokra szabdalt répát.
Amikor ezek megpuhultak szórja bele a tésztát, valamint locsolja rá a citromlevet.
Ha minden puhára főtt, forrón tálalja.

KUBAI FAZÉK
(Boliche Asado)
Hozzávalók:
1 citrom leve, 1 mokkáskanál kakukkfű, 2 teáskanál erőspaprika, 1 nagyobb zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1,3 kg marhatarja, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál vaj és olívaolaj, 1,2 dl vörösbor, 1-1 teáskanál oregánó és csípős pirospaprika, 2,4 dl víz, 8 db kisebb burgonya, 2 fej vöröshagyma, 1-1 teáskanál só és őrölt bors, 1 db babérlevél

Elkészítése:
Tálban keverje össze az erős paprikát, a zúzott fokhagymát, a citromlevet és a morzsolt kakukkfüvet.
Ezzel a keverékkel alaposan dörzsölje be a húst.
Legalább egy órán át pihentesse hűtőszekrényben.
Ezután hintse meg a húst a liszttel, majd a serpenyőben felmelegített vajas olívaolajon süsse aranybarnára a tarja minden oldalát.
Öntse fel a borral és a vízzel. Ízesítse a fűszerekkel.
Dobja rá az apróra vagdalt zöldpaprikát és a gerezdekre szabdalt burgonyát.
Fedő alatt gyöngyözve főzze 3 órán keresztül. (Szükség esetén kevés húslevest önthet alá.)
Ha minden puhára főtt, akkor a felszeletelt húst a raguval és párolt rizzsel tálalva adja asztalra.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - KUBAI GASZTROANZIX
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.