Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MENNYEI ÍZEK 1.

2019.07.05

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Alfredó csibéje
(Chicken Alfredo)
Hozzávalók:
2 csirkemell-filé, 2 tojás, 1 evőkanál tej, 5 dkg parmezán, 1 csokor petrezselyem, zsemlemorzsa, 4 szelet mozzarella
A mártáshoz:
3 evőkanál vaj, 1 evőkanál krémsajt, fél deci tej, 1,2 dl reszelt sajt, 1 teáskanál petrezselyem

Elkészítése:
A tojásokat verje fel a tejjel.
Keverje bele a vagdalt petrezselymet és a reszelt parmezánt.
Ebben mártsa meg az elnegyedelt csirkemelleket. Forgassa bele a zsemlemorzsába, és süsse forró olajban zsemleszínűre.
Csepegtesse le, majd tegye tűzálló tálba.
Közben olvassza fel a vajat.
Közepes hőmérsékleten keverje folyamatosan bele a többi hozzávalót.
Forrón öntse rá a csirkemellekre.
Letakarva süsse 20-30 percet közepes hőmérsékleten.
Az utolsó öt percre tegye a tetejére a mozzarella szeleteket, és olvassza rá az ételre.

Almatorta
(Apple Cake)
Hozzávalók:
4 db zöld-alma, 1,2 dl cukor, 1 tojás, 2,4 dl liszt, 1 teáskanál fahéj, 1 tasak sütőpor, negyed kávéskanál só, 5 dkg durvára darált dió, 1 teáskanál vanília aroma, 5 dkg mazsola

Elkészítése:
A meghámozott almákat durvára reszelje le.
Keverje hozzá a cukrot, és hagyja állni fél órát.
Adja hozzá a többi alkotórészt, és alaposan dolgozza ki a tésztát.
Öntse kiolajozott, 18 centi átmérőjű tortaformába.
175 fokon süsse 35 percig.
Nem szabad kiszárítani, amikor kész, a süteménynek kissé nyirkosnak kell lennie.
Vaníliás porcukorral megszórva, vagy tejszínhabbal a tetején kínálja.

Áfonyás muffin
(Blueberry Muffins)
Hozzávalók:
1,2 dl vaj, 2,4 dl cukor, 4,8 dl liszt, 2 tojás, 1,2 dl tej, 1 tasak sütőpor, fél teáskanál só, 5 dl áfonya, vanília aroma

Elkészítése:
Géppel, lassú sebesség mellett keverje habosra a vajat és a cukrot.
Adja hozzá a tojást, és folytassa a keverést, míg teljesen egyneművé válik.
Tegye bele a száraz alkotórészeket, majd folyamatosan adagoljon hozzá tejet és ízlése szerint vaníliát, míg nokedli sűrűségű tésztát kap.
Végül fakanállal forgassa bele az áfonyát.
A muffin formákat kenje ki olvasztott vajjal, majd kétharmadáig töltse fel a tésztával.
'90 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt süsse barnára.
Borítsa tálra, és forrón szórja meg vaníliás porcukorral.

Béarnaise mártás
(Béarnaise Sauce)
Hozzávalók:
3 tojássárgája, 3 evőkanál puha vaj, 1 teáskanál morzsolt tárkony, 0,6 dl száraz fehérbor, 0,6 dl száraz vermut, 1 kis fej vöröshagyma, fehérbors

Elkészítése:
A bort, a vermutot, a reszelt hagymát és a morzsolt tárkonyt alaposan keverje össze.
Forralja körülbelül a felére, majd szűrje át.
Egy lábosba öntsön hideg vizet.
Állítson fölé egy rá illeszkedő keverőtálat, aminek az alja nem ér bele a vízbe.
Tegye a tojások sárgáját a tálba, tegye az egészet a melegre, és habverővel keverve addig melegítse, míg a tojás kezd krémessé válni.
Vegye le a melegről, keverje el benne a vajat, míg teljesen egynemű lesz a vajas krém.
Végül forgassa össze a két keveréket.
Párolt zöldségekhez, salátákhoz hidegen és melegen egyaránt kitűnő.

Brokkoli-ragu
(Broccoli Casserole)
Hozzávalók:
80 dkg brokkoli, 2 dl gomba-krémleves, 1,2 dl majonéz, 1 kis fej reszelt vöröshagyma, 10 dkg reszelt sajt, 2 felvert tojás
A tetejére:
zsemlemorzsa, piros paprika

Elkészítése:
A megtisztított, virágjaira szedett brokkolit sós, lobogó vízben főzze 5 percet, majd szűrje és csepegtesse le.
Közben az össze többi hozzávalót keverje alaposan össze.
Forgassa bele a brokkolit, majd az egésze simítsa vajjal kikent tűzálló tálba.
A tetejét szórja meg zsemlemorzsával és piros paprikával.
Kétszáz fokos sütőben 20 perc alatt süsse aranybarnára.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - MENNYEI ÍZEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.