Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MENNYEI ÍZEK 4

2020.06.04

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Házi salátaöntet
(Homemade Salad Dressing)
Hozzávalók:
4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál vörös borecet, 1 evőkanál frissen csavart citromlé, 1-2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál só, frissen őrölt bors

Valamennyi összetevőt tegyen jól záródó üvegbe.
Alaposan rázza össze, majd szoba hőmérsékleten legalább húsz percig hagyja összeérni az ízeket.
Friss salátára öntve kínálja.

Hétízű mártogatós
(Seven Layer Taco Dip)
Hozzávalók:
1-2 avokádó, 1 evőkanál citromlé, 15 dkg majonéz, 2 evőkanál savanyú mártás, 1 evőkanál mexikói fűszerkeverék, 5-5 dkg ementáli és füstölt sajt, 12 db olíva bogyó, 2 paradicsom, 3 db újhagyma

A kimagozott, meghámozott avokádót vágja apróra, és keverőtálban forgassa egybe a citromlével, valamint a majonézzel.
Adja hozzá a savanyú mártást és a mexikói fűszert.
A paradicsomot meghámozva, az újhagymát zöldjével együtt felvagdalva tegye bele, majd botmixerrel pépesítse.
Szórja rá az apróra vagdalt olívabogyót és a reszelt sajtot.
Pihentesse hűtőszekrényben, majd tortillához, lángoshoz, fánkhoz kínálja mártogatósként.

Hollandi mártás
(Hollandaise Sauce)
Hozzávalók:
3 tojássárgája, 2 dl olvasztott vaj, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanálnyi forró víz, Cayenne bors, só

A lobogó vízzel keverje el a citromlevet, majd tegye félre.
Tegyen hideg vizes lábas fölé egy beleillő üstöt.
Tegye bele a tojások sárgáját, majd lassú tűz felett addig verje habverővel, míg kezd krémessé válni.
Ekkor adja hozzá a citromos vizet, és verje tovább.
Fűszerezze, majd addig keverje, míg szép krémes mártást kap.
Vegye le a tűzről és a gőzről, végül kavarja, míg kéz melegre hűl.

Húsvéti gyümölcstorta
(Eastern Fruit Cake)
Hozzávalók:
2,4 dl étolaj, 3,6 dl cukor, 4 tojás, 7,2 dl liszt, 1 teáskanál só,1 tasak sütőpor, 2 dl ananász lé, 10 dkg fehér mazsola, 10 dkg darált dió, 1 tasak vaníliás cukor, 3 evőkanál brandy

Keverje össze az olajat, a cukrot és a tojást.
Verje pár perc alatt krémesre.
Csomómentesen forgassa össze az 5 dl liszttel elkevert sütőporral és a sóval.
Közben folyamatosan adagolja hozzá az ananászlevet.
Másik tálban a maradék lisztet, a vaníliás cukrot, a diót és a brandyt forgassa egybe a mazsolával.
Őzgerincformát kenjen ki olajjal, majd rétegezze bele a két keveréket.
A tetejét szórja meg kristálycukorral.
Állítsa a formát vízzel telt tepsibe, és így süsse 150 fokos sütőben 2,5 - 3 órán keresztül.
Amint kihűlt, borítsa tálra, majd megfordítva szeletelje fel.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - MENNYEI ÍZEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.