Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPT RAKAT 15.

2020.05.29

RECEPT RAKAT

Krumpli fánk
(holland)
(Rievkooche)
Hozzávalók:
2 nagy burgonya, 1 db főtt burgonya, 1 tojás, 2 evőkanál tej, fél teáskanál só, 9 evőkanál olaj, alma sűrítmény

Elkészítése:
Reszelje meg a nyers burgonyákat.
Közben sózza, hogy ne barnuljon meg.
Tegye szűrőkanálba, hagyja alaposan lecsöpögni, sőt végül nyomkodja is ki.
Másik tálban keverje össze az összetört főtt burgonyát, a tojást, a tejet és kevés sót.
Folyamatos keverés mellett dolgozza össze az olajjal.
Végül dolgozza egybe a nyers burgonyával.
Evőkanállal szaggasson bő, forró olajba kis halmokat.
Kicsit lelapítva süsse mindkét oldalukon ropogósra.

 

 

Lencseleves
(olasz)
Hozzávalók:
20 dkg lencse, 2 db babérlevél, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál olívaolaj, 18 db gesztenye, 1 evőkanál sűrített paradicsom, Ízlés szerint kakukkfű, majoránna, bazsalikom, só és feketebors, 2 szelet kenyér

Elkészítése:
Előző este folyóvízzel, szűrőkanálban többször átmosott lencsét áztassa be langyos vízbe.
Ugyancsak este süsse meg a gesztenyét.
Pucolja meg, és vagdalja durvára.
Másnap tegye fel ízlése szerint fűszerezett 1,5 liter vízben főni a lencsét.
Közben vágja apró kockákra a szalonnát, és olvassza ki a zsírját.
Ebben pirítsa öt percig a gesztenyét.
Öntse fel a fél liter vízzel kikevert paradicsompürével.
Forralja össze, majd öntse a megpuhult lencséhez.
Fedő alatt gyöngyöztesse még 10 percig.
Pirított kenyérkockákkal, forrón tálalja.

Lencsés kakas
(Felvidék)
Hozzávalók:
20 dkg lencse, 2 db kakascomb, 2 gerezd fokhagyma, 1 db babérlevél, 2 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, fél dl olaj, 2 evőkanál citromlé, só és őrölt bors

 

Elkészítése:
Az előző este beáztatott lencsét csöpögtesse le.
Másnap az éles késsel kicsontozott combokat vagdalja gulyáshús méretű kockákra.
A felforrósított olajon párolja üvegesre, a finomra vagdalt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Dobja rá a húskockákat, és fehéredésig pirítsa össze.
Ezután fűszerezze ízlése szerint, csepegtesse rá a citromlevet, majd tegye hozzá a meghámozott, vékony cikkekre vágott paradicsomot.
Fedő alatt, gyöngyözve főzze 30 percig.
Ekkor öntse hozzá a lencsét, s annyi vizet, hogy éppen ellepje a ragut.
Mintegy 1,5 óra alatt főzze készre.
Tálaláskor tejföllel díszítse az étket

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - RECEPT RAKAT
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.