Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK AFRIKÁBÓL 7

2020.02.20

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

Accrai banán
Ghána
Elkészítése:
A megtisztított banánokat hosszában kettévágjuk és kivajazott tűzálló edénybe szorosan egymás mellé fektetjük.
Tetejét is vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, és forró sütőben kb. 10 percig sütjük.
Ekkor megkenjük olvasztott lekvárral és még kb. 10 percig sütjük.
Babapiskótával, azonnal, forrón tálaljuk.

Afrikai sárgaborsó
Kamerun
Elkészítése:
Gyengén sós vízben puhára főzzük a sárgaborsót, majd jól lecsurgatjuk.
Kevés vajon a reszelt vöröshagymát megfonnyasztjuk, és hozzáadjuk a sárgaborsót.
Sóval, tört kurkumával ízesítjük.
Egy nagyobb paradicsomot, zöldpaprikát, gombát kockára vágunk, és együtt az egészet pár percig pároljuk.
Tojásos galuskával tálaljuk.

Alexandriai saláta
Egyiptom
Hozzávalók:
2 hámozott uborka, 6 ek. aprított zöldhagyma, 1 tk. finomra vágott kapor, 2 tk. reszelt fokhagyma, 5 piros retek vékonyra szeletelve, 1 dl joghurt, bors, só.

Elkészítése:
Vágjuk hosszában ketté az uborkát, vágjuk szeletekre.
Tegyük salátástálba az összes hozzávalóval együtt.
Jól keverjük el és azonnal tálaljuk.

Alexandriai tészta
Egyiptom
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 8 dkg cukor, 0,5 cs. vaníliás cukor, csipet só, 1 ek. őrölt fahéj, 0,5 citrom reszelt héja, 2 dl tej, 8 dkg olvasztott vaj, 2 tojás, 5 dkg pirított, darált dió, 1 tojássárgája, 1 tk. ánizsmag.

Elkészítése:
A tojássárgája és az ánizs kivételével mindent jól dolgozzunk össze.
Nyújtsuk ki a tésztát.
Tegyük kivajazott, lisztezett tepsibe.
Kenjük be tojássárgájával, szórjuk rá az ánizst.
Közepesen meleg sütőben süssük kb. 1 óráig.
Hagyjuk kihűlni.
Tetszés szerinti formákra vágjuk ki.
Dobozban sokáig eláll.

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - RECEPTEK AFRIKÁBÓL
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.