Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALKOHOLOS ÉTELEK KÖNYVE 4.

2018.12.03

ALKOHOLOS ÉTELEK KÖNYVE

BORLEVES 11.
Elkészítése:
Személyenként egy dl fehérbort elkeverünk ugyanannyi vízzel, fűszerezzük csipetnyi reszelt citromhéjjal, fahéjjal, sóval, esetleg szegfűszeggel és felforraljuk. Egy egész tojást simára keverünk egy csapott evőkanál cukorral, kanalanként hozzákeverjük a fűszeres bort, majd a tűzre visszatéve habverővel habosra keverjük, de már nem forraljuk, nehogy a tojás összefusson.
Azonnal tálaljuk.

BORLEVES 12.
Elkészítése:
1 liter jó asztali bort felforralunk, beletéve 1 citrom levét, kevés darabos fahéjat, 1-2 szegfűszeget és 1 citrom darabokra szelt héját. 8 tojássárgáját habosra keverünk 8 púpozott evőkanál cukorral, s a forró bort vigyázva - folytonos keverés közt - lassan rászűrjük. Újra a tűzre tesszük, és habverővel addig verjük, míg jól megsűrűsödik.
Átszűrve tálaljuk.

BORLEVES 13.
Hozzávalók:
1,0 dl víz, 2,0 dl fehérbor, 2-3 szem szegfűszeg, citromhéj, édesítőszer, 1 tojás sárgája, késhegynyi liszt

Elkészítése:
A bort ízesítjük szegfűszeggel, citromhéjjal és édesítőszerrel, majd felforraljuk. A tojássárgáját a liszttel jól elkeverjük és felhígítjuk l dl vízzel, ezután a forrásban lévő borhoz öntjük állandó kavarás mellett, és addig keverjük habverővel, amíg sűrűsödni kezd.
Zsemlekockával tálaljuk.

BORLEVES 14.
Hozzávalók:
1/2 l fehérbor, 6 dl víz, 10 dg porcukor, 2 tojássárga, fahéj, citrom és narancshéj reszelve

Elkészítése
: Tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, beletesszük a fűszereket, felöntjük a borral, a vízzel, majd kis lángon állandóan keverve, hogy a tojások össze ne fussanak, forrásig melegítjük. Ekkor levesszük a tűzről, és néhány percig tovább keverjük a habverővel, hogy jó habos legyen.
Csészékben tálaljuk.

BORLEVES 15.
Hozzávalók:
10 dl fehérbor, 5 tojássárgája, 15 dkg cukor, egy kis darab fahéj, citromhéj, 1 szegfűszeg

Elkészítése:
A borból egy decit félreteszünk. A többi bort 3 dI vízzel feltesszük főni a cukorral és a fűszerekkel. Egy edényben habverővel elhabarjuk a tojássárgákat az 1 dI fehér borral. Ha a bor felforrt, hozzáöntjük a tojássárgákhoz, és néhány percnyi keverés mellett a forrpontig hevítjük.
A tűzről levéve ismét keverjük néhány percig, majd átszűrjük, és melegített csészékben tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ALKOHOLOS RECEPTEK KÖNYVE
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.