Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ITALOK LEXIKONJA - A SANGRIA ÉS NÉHÁNY MÁS 3.

2016.12.06

AZ ITALOK LEXIKONJA

MALAGAI SANGRIA
Hozzávalók:
1 citrom, 1 narancs, 1 édesebb alma, 5 dkg porcukor, 7 dl száraz vörösbor, 4 evőkanál konyak, 3 dl szódavíz, 1 ág leveles menta

Elkészítése:
A citromot és a narancsot megmossuk, leszárítjuk, majd vékony karikákra szeleteljük. A megmosott almát héjastul felszeleteljük. A gyümölcsöket tegyük mély tálba, és szórjuk meg a porcukorral. Öntsük le a vörösborral és a konyakkal, fűszerezzük a mentalevelekkel. Az italt hűtsük be 1-2 órára, majd öntsük hozzá a jeges szódavizet. Tálaljuk bólés tálban vagy talpas poharakban.
Fahéjjal, szegfűszeggel is ízesíthetjük, de ezeket szedjük ki tálalás előtt.

MÁLNA SANGRIA 01.
Hozzávalók:
30 dkg málna, 8 dl málnalikőr, 2 dl fekete-ribiszke likőr, 1 üveg száraz pezsgő

Elkészítése:
A málnát megmossuk, lecsepegtetjük, turmixgépben összetörjük, és szitán átszűrjük. Levét összekeverjük a likőrökkel, majd nagy talpas poharakat félig megtöltve vele, hideg helyre állítjuk.
Tálalás előtt ráöntjük a jégbe hűtött pezsgőt, és egy-egy pohárba legalább 4 jégkockát téve, tálaljuk.

MÁLNA SANGRIA 02.
Hozzávalók:
30 dkg málna, 2 citrom leve, 10 dkg porcukor, 1 üveg száraz pezsgő

Elkészítése:
A málnát megmossuk, lecsepegtetjük, turmixgépben összetörjük, és szitán átszűrjük. Levét összevegyítjük a citromlével, a porcukorral és a jégbe hűtött pezsgővel.
Pezsgőspoharakban, jégkockákkal fogyasztjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
AZ ITALOK KÖNYVE - A SANGRIÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.