Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ITALOK LEXIKONJA - A SANGRIÁK 5

2017.01.24

AZ ITALOK LEXIKONJA

SANGRIA 02.
Hozzávalók 8-10 személyre:
3 alma, 5 őszibarack, 5 narancs, 2 liter jófajta száraz vörösbor, 1 citrom, 15 dkg cukor, 6 cl konyak

Elkészítése:
Mossuk és hámozzuk meg az almát, vágjuk négyfelé, szedjük ki a magházát és vágjuk vékony szeletekre. Hámozzuk meg a barackot is, vágjuk ketté, majd kockázzuk fel. Alaposan mossuk meg a narancsot és vágjuk vékony karikákra.
Öntsük egy bólés tálba a száraz vörösbort, oldjuk fel a cukrot benne, öntsük hozzá a konyakot és a citrom levét, majd tegyük bele a gyümölcsöket.
Tegyük hűtőszekrénybe és hagyjuk állni legalább 3 órán át (az még jobb, ha egy éjszakán át, áll - persze csak akkor, ha a családtagok nem fogyasztják el az éjszaka leple alatt).
Ha van bólés tálunk, abban tálaljuk.
Ha nincs, akkor valami másban.

SANGRIA 03.
Elkészítése:
1 l száraz vörösborba beleteszünk 1 felkarikázott citromot, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, 5-6 szem kockára vágott, kemény húsú őszibarackot meg 1 uborka megmosott, felkockázott héját. alaposan elkeverjük, hűtőszekrénybe lehűtjük.
Jégkockával kínáljuk.

SANGRIA 04.
Hozzávalók:
1 üveg vörösbor, alma, barack, citrom, narancs, eper feldarabolva, cukor, ízlés szerint, citromlé, fahéj (egész), brandy, szénsavas ásványvíz, jégkocka

Elkészítése:
A feldarabolt gyümölcsöket leöntjük brandyvel, vörösborral. Hozzáadjuk a cukrot, citromlevet és a fahéj rudakat, keverjük jól össze, majd tegyük hűtőbe 1 órára, hogy jól összeérjenek az ízek.
Ha jól lehűlt, vegyük ki a fahéjakat, és öntsük fel szénsavas ásványvízzel, jégkockákkal kínáljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
AZ ITALOK KÖNYVE - A SANGRIÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.