Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ITALOK LEXIKONJA - A SANGRIÁK ÉS NÉHÁNY MÁS 6.

2017.03.20

AZ ITALOK LEXIKONJA

SANGRIA 05.
Hozzávalók:
1 db alma (édes), 1 db körte, 50 ml Cointreau, 50 ml brandy, 50 ml banánlikőr, 750 ml vörösbor (száraz), 2 dl narancslé (szénsavas), 2 dl citromlé (szénsavas), 1-2 teáskanál cukor, 1/2 rúd fahéj (egész), 1 db narancs, 1 db citrom

Elkészítése:
Vágja kockákra az almát és a körtét. Szeletelje vékonyra a narancsot és a citromot. Tegye egy nagy kancsóba a gyümölcsöket. Öntse a gyümölcsökre a Cointreaut, a brandyt, a banánlikőrt, és a bort. Hűtse be. Hűtse be a szénsavas citrom- és narancslevet. Öntse a sangriához a szénsavas leveket és adja hozzá a cukrot, dobja bele a fahéjrudat. Dobjon bele néhány jégkockát.
Tálalja jéghidegen a sangriát.

 

SANGRIA 06.
Elkészítési idő: 140 perc
Hozzávalók 8 adaghoz:
1 db citrom, 1 db lime, 1 db narancs, 140 g porcukor, 335 ml fehér rum, 750 ml száraz vörösbor, 235 ml narancslé

Elkészítése:
Az összes összetevőt jól hűtsük be. Szeleteljük a citromot, limeot, és a narancsot vékony gerezdekre, majd tegyük őket egy tálba. Tegyük rá a cukrot, öntsük rá a fehér rumot, majd két órára tegyük hűtőbe. Ha eleget állt, törjük össze a gyümölcsöt egy törőfával (muddler), vagy fakanállal, majd keverjük hozzá a bort és a narancslevet.
Végül ízlés szerint porcukorral állítsuk be a sangria édességét - ha szükséges -, majd hidegen tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
AZ ITALOK KÖNYVE - A SANGRIÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.