Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ITALOK LEXIKONJA - A SANGRIÁK ÉS NÉHÁNY MÁS 7.

2017.04.07

AZ ITALOK LEXIKONJA

SANGRIA 07.
Hozzávalók 1 pohárhoz:
5 dkg eper, 1/2 narancs, 2 dl könnyű, félédes vörösbor vagy rozé, 1 evőkanál brandy, 1 evőkanál narancslikőr (triple sec), 1 evőkanál méz

Elkészítése:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 szemet félbevágunk és bambuszpálcikára szúrjuk, a többit felaprózzuk, és hengeres pohárba tesszük. A narancsot megmossuk, héjából girlandot vágunk, a húsát felszeleteljük, és az eperhez adjuk. Keverőpohárban jól elkeverjük a bort, a brandyt, a likőrt és a mézet, a gyümölcsre öntjük, lefedjük, legalább 1/2 órára behűtjük.
Fogyasztáskor 2-3 jégkockát adunk hozzá, a narancshéj-girlanddal és a bambuszpálcikával díszítjük.

SANGRIA 08.
Hozzávalók:
3 narancs, 2 citrom, 4 őszibarack, 1 alma, 50 gr cukor, 1 citrom leve, 1/4 narancs leve, 6 cl borpárlat, 4 cl narancslikőr, 2 rúd fahéj, 12 cl szénsavas ásványvíz, 4 üveg vörösbor

Elkészítése:
A narancsot és a citromot felszeleteljük, az őszibarackot és az almát hámozzuk, majd az előbbit szeletekre, az utóbbit kockákra vágjuk, végül mindezt egy bólés edényben óvatosan összekeverjük a cukorral, a citrom- és narancslével, a borpárlattal, a likőrrel és a fahéj rudakkal.
Lefedjük, 3-4 órára hidegre tesszük, majd kivesszük a fahéjat, hozzáadjuk a bort, megkeverjük, s végül beleöntjük az ásványvizet.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
AZ ITALOK KÖNYVE - A SANGRIÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.