Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ITALOK LEXIKONJA - A SANGRIÁK ÉS NÉHÁNY MÁS 8

2017.05.09

AZ ITALOK LEXIKONJA

SANGRIA 09.
Hozzávalók 4 személyre:
1 üveg (750 ml) spanyol (vagy más vörösbor), 12 cl brandy, 3 cl Triple Sec Curaçao, szódavíz, ízlés szerint (elhagyható), 2 kiskanál porcukor, jégkockák
Pohár:
egy nagy kancsó (min. 120 cl), 4 borospohár
Díszítés:
2 citrom, 1 narancs és 1 alma vékonyra szeletelve és félbevágva

Elkészítése:
Egy nagy kancsóban addig kevergetjük a cukrot, a bort, a brandyt és a Triple Secet, amíg a cukor fölolvad. Hozzáadjuk a gyümölcsöt és nagyon sok jeget. 15 percig állni hagyjuk.
Jól megkeverjük, és ízlés szerint töltünk bele szódavizet.

SANGRIA 10.
Elkészítése:
Két-két narancsot és citromot mossunk meg és héjastól vágjunk negyed cikkekre. Adjunk hozzá bármilyen idénygyümölcsöt vagy befőttet, cukrozzuk meg, szórjunk rá fahéjat, öntsünk hozzá 1 dl gint és egy kis ideig hagyjuk állni.
Utána öntsük fel 2 l száraz vörösborral és jól hűtsük le.
Fogyasztás előtt adjunk hozzá 2 l szénsavas narancslevet.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
AZ ITALOK KÖNYVE - A SANGRIÁK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.