Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALKOHOLOS ÉS MENTES ITALOK 1

2019.04.21

AZ ITALOK LEXIKONJA

ALKOHOLMENTES ÜNNEPI BÓLÉ
Hozzávalók:
2 dl citromlé, 2 dl 100%-os narancslé, 2 dl 100%-os ananászlé, 1 dl málnaszörp, 1,5 l szénsavas gyömbér, mentalevél

Elkészítése:
A gyömbér és a menta kivételével keverje össze a hozzávalókat. Hűtse be, majd behűtött tálba, sok jégkockával szervírozza. A gyömbért közvetlenül tálalás előtt öntse hozzá, és díszítse mentalevelekkel.

ALKOHOLMENTES MEGGYBÓLÉ
Hozzávalók:
1 kg meggy, 2 dl méz, 1 citrom, 1 l ásványvíz2 cl rumaroma

Elkészítése:
A megmosott, kimagozott meggyet, vagy meggybefőttet, turmixgépben pépesítjük. Hozzáadjuk a mézet, a citrom levét, majd rumaromával ízesítjük, végül belekeverjük az ásványvizet is. Jól lehűtve kínáljuk.

PIKÁNS BANÁNTURMIX
Hozzávalók:
40 dkg banán, 1 dl méz, 20 dkg alma, 4 dl kefir, 1 citrom, 1 l tej

Elkészítése:
A banánt és az almát turmixban pépessé keverjük. Hozzáadjuk a mézet, a citrom levét, majd a kefirrel és a tejjel habosra keverjük. Hűtve fogyasztjuk.

MOKKATURMIX
Hozzávalók:
6 dl tej,5 dkg neszkávé, 10 dkg málnadzsem, 2 dl tejszín,4 tojássárgája, 1 tasak vaníliacukor, 10 dkg dióbél, kevés reszelt narancshéj

Elkészítése:
A tejet a neszkávéval összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, a tojássárgákat és a málnadzsemet. Vaníliás cukorral, narancshéjjal ízesítjük, és habosra keverjük. Előhűtött poharakba osztjuk, és apróra vágott dióbelet keverünk bele.

TOJÁSLIKŐR GYEREKEKNEK
(Alkoholmentes - (Fogyasztás előtt maximum 1 nappal készítendő!) Hozzávalók:
1 liter tej, 4 egész tojás, kb. 10 dkg porcukor (ízlés szerint), 2 csomag vaníliás cukor, őrölt szerecsendió a díszítéshez

Elkészítése:
Keverje simára a lazán felvert tojásokat, a tejet és a porcukrot egy főzőedényben. Gyakori kevergetés mellett lassú tűzön főzze öt percig. Vegye le az edényt a tűzről, és öntse bele a vaníliáscukrot is és jól keverje el. Ezután hűtse le. Szervírozza melegen, szerecsendióval díszítve, vagy tegye a masszát turmixgépbe és adjon hozzá egy csésze tört jeget. Mixelje habosra, a tetejét díszítse szerecsendióval.

FRISS GYÜMÖLCSÖKBŐL KÉSZÍTETT BÓLÉ
Hozzávalók:
2 nagy narancs, 4 kockacukor, 4 mandarin, 2 nagy banán, 1 grapefruit, 1 citrom, 20 dkg porcukor, 1 kiskanál konyakaroma, 5 dl szénsavas narancslé, 1 l szénsavas tonik

Elkészítése:
A narancsokat megmossuk, majd a kockacukorral ledörzsöljük a héját. A narancsolajos cukrot bólés tálba rakjuk. Hozzátesszük a meghámozott, felkarikázott banánt, a kis kockákra vágott narancsot, mandarint és a grépfrút kifacsart levét. Rászórjuk a porcukrot, ráfacsarjuk a citrom levét, és beleöntjük a konyakaromát. Az egészet óvatosan összekeverjük. A tálat lefedve a hűtőszekrénybe tesszük. Legalább fél napig érleljük. Közvetlenül fogyasztás előtt beleöntjük a szénsavas italokat, és azonnal tálaljuk.

BULDOG KOKTÉL
Hozzávalók:
3 cl dry gin, 3 cl narancslé, 1 dl gyömbérital

Elkészítése:
A gint az átszűrt narancslével jól összerázzuk. A koktélos pohárba 2 - 3 jégkockát teszünk, majd ráöntjük a koktélt. Gyömbéritallal felöntjük, és szívószállal kínáljuk.

GOLDEN KOKTÉL
Hozzávalók:
5 cl dry gin, 2 dkg porcukor, 1 tojássárgája, fél citrom leve, 1.5 dl szódavíz

Elkészítése:
A gint pohárba töltjük, hozzáöntjük az átszűrt citromlevet, majd porcukorral és a tojássárgájával jól összekeverjük. Végül jéghideg szódavízzel felengedjük.

MARTINI KOKTÉL
Hozzávalók:
4 cl gin, 1 cl száraz vermut, 1 cl édes vermut, 1 olajbogyó

Elkészítése:
Az italokat jól összekeverjük, majd koktélos pohárba szűrjük, és olajbogyóval díszítjük.

SINGAPORE KOKTÉL
Hozzávalók:
5 cl dry gin, 2 cl Cherry brandy, 1 citrom leve, 1 dl szódavíz, 1 narancskarika

Elkészítése:
A gint és a cherry brandyt a citromlével jól összerázzuk. Jégkockával félig megtöltött magas poharakba töltjük, hozzáadjuk a szódavizet, és narancsszelettel díszítjük.

GIN ÉS TONIK
Hozzávalók:
5 cl dry gin, 1 dl tonik, fél citrom leve és reszelt héja

Elkészítése:
A poharakba először a gint és a citromlét öntjük, jól összekeverjük, majd felöntjük tonikkal. Végül beleszórjuk a reszelt citromhéjat.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ITALOK LEXIKONJA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.