Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ITALOK LEXIKONJA - APERITIF ITALOK 3.

2017.02.12

AZ ITALOK LEXIKONJA

Camparikoktél
Borbély László Forró italok
Hozzávalók személyenként:
3 cl campari, 2 cl vodka, pár csepp angostura, 1/2 db citrom héja, 2 teáskanál citromlé, 0,5 dl víz . Elkészítés: Összekeverjük a camparit és a vodkát pár csepp angosturával. (Akik szeretik a koktélokat, azoknak talán nem újdonság az angostura, akik viszont még nem találkoztak vele, jó ha tudják, hogy ez egy kesernyés ízű, szesztartalmú eszencia, amelyet nagyon sok koktél ízesítéséhez használhatunk, de csak óvatosan, mert könnyen uralkodóvá válik az íze, tehát a "tolakodását" célszerű megfékezni!) Felforraljuk a vizet a citrom vékonyan lehámozott héjával, majd kiemeljük belőle és hozzáöntjük a két kávéskanál citromlevet, valamint az angosturával ízesített campari-vodka keveréket.
Forrón tálaljuk.

Cardinal
Dr. Oetker Koktélok és kevert italok
2 cl Gordon's Dry Gin, 2 cl Campari, 2 cl száraz vermut, kevés citromhéj. Néhány jégkockát keverőpohárba teszünk, a gint, vermutot és Camparit hozzáadjuk, elkeverjük és kis koktélos pohárba szűrjük.
A citromhéjjal permetezzük és a héjat is a pohárba tesszük.

Char/y's Cocktail
Dr. Oetker Koktélok és kevert italok
3 cl Johnnie Walker Red Label Scotch Whisky, 2 cl barackpálinka, 1 cl citromlé, 2 öntet Orange Bitter, 1 koktélcseresznye.Néhány jégkockát a shakerbe teszünk, a whiskyt, barackpálinkát, citromlevet és Orange Bittert hozzáadjuk és összerázzuk. Koktélos pohárba szűrjük és a koktélcseresznyével díszítjük.

Megjegyzés: az aperitifhez nem adunk szívószálat.

Folytatjuk!

 

doksi
Forrás:
AZ ITALOK LEXIKONJA
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.