AZ ITALOK LEXIKONJA - AZ APERITÍF 5

Mai Tai
Borbély László Forró italok
Hozzávalók személyenként:
6 cl Portorico rum, 2 cl kubai fehér rum, 1 cl barackpálinka, 4 cl grépfrútlé, 1 db citromkarika .
Elkészítés:
Ez azon kevés forró koktél közé tartozik, amelyet nem hígítanak vízzel, úgyhogy vigyázzunk a kóstolgatással, fogyasztással, könnyen megtréfálhatja az embert.Összekeverjük a Portoricó- és a kubai fehér rumot, hozzáadjuk a barackpálinkát, a grépfrútlevet és a citromkarikát. Forrpontig hevítjük, de nem forraljuk.
Előmelegített grogos pohárban azonnal tálaljuk.

Negroni hot
Borbély László Forró italok
Hozzávalók személyenként:
3 cl Campari, 2 cl gin, 0,5 dl víz, 0,5 dl narancslé, 1 db narancskarika . Elkészítés:
Összeöntjük a Camparit és a gint. Közben felmelegítjük a víz és a narancslé keverékét, beleöntjük az alkoholt és forrásig hevítjük.
A tűzről levéve narancskarikával díszítve, forrón tálaljuk.

AZ ITALOK LEXIKONJA


