Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ITALOK LEXIKONJA - A SANGRIÁK ÉS NÉHÁNY MÁS 2.

2016.11.20

AZ ITALOK LEXIKONJA

GYEREK SANGRIA
Elkészítése:
Egy nagy tálba teszünk 5 db meghámozott és feldarabolt őszibarackot, 3 db szeletekre vágott narancsot és egy vékonyra szeletelt citromot (mindkettőt jól megmosva, de hámozatlanul.) Leöntjük egy liter piros szőlőlével, egy liter Traubi szódával, vagy szénsavas szőlőlével, és beledobunk 2 darabka fahéjat.
Egy órát állni hagyjuk, nagy poharakba tálaljuk.

HALLOWEEN PARTY SANGRIA
Hozzávalók:
2 üveg Rioja vagy Merlot vörösbor, 4 dl áfonyalé, 1 dl rum, 1 pohár lepasszírozott zöld szőlő

Elkészítése:
A hozzávalókat a szokott módon összekeverjük, majd lehűtjük az italt.

KARÁCSONYI SANGRIA
Hozzávalók:
1 üveg jó minőségű fehér vagy rosé bor, 1db narancs,1mk. puncs fűszer, 1 csomag csillagánizs, 1/2 citrom héja és leve, 1dl fehér rum

Elkészítése:
A puncs fűszert, a csillagánizst kevés vízben kifőzzük, hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük és az összekeverés legvégén adjuk a keverékünkhöz. Narancsot jól megmossuk, vékony karikákra vágjuk, és egy tálba tesszük, meglocsoljuk a citromlével, ráöntjük a fehérbort, majd belekeverjük a citromhéjat. Amikor hozzáadtuk a fűszer eszenciát, akkor lefedjük és hűtőben hagyjuk pár órát. A kínálás pillanatában hozzáöntjük a fehér-rumot.
Igazi karácsonyi ital!

KIVI SANGRIA
Hozzávalók:
3 üveg Pinot Noir, 1 üveg gyömbérsör, 5 kiwi, 2 citrom leve

Elkészítése:
A hozzávalókat a szokott módon összekeverjük, majd lehűtjük az italt.

KÖNNYŰ SANGRIA
Hozzávalók 4 személyre:
1 üveg (750 cl) könnyű vörösbor lehűtve, 15 cl frissen facsart narancslé leszűrve, 15 cl őszibaracklé, 7,5 cl frissen facsart citromlé leszűrve, 1 kiskanál porcukor, jégkockák,
Egy nagy pohár, 3-4 literes üvegtál, 4 borospohár
Díszítés:
4 narancs, 2 citrom, 1 fölszeletelt és félbevágott lime, 1 őszibarack, 3 meghámozott és fölszeletelt sárgabarack, 1 piros és 1 zöld alma meghámozva, a magháza nélkül és vékonyra szeletelve, 2 banán karikákra vágva

Elkészítése:
A folyékony alapanyagokat és a cukrot egy nagy kancsóba tesszük, és finoman kevergetve föloldjuk benne a cukrot. Hozzáadjuk a gyümölcsöket és nagyon sok jeget.
Tálaláskor minden pohárba egyenlő mennyiségű gyümölcsöt szedünk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
AZ ITALOK KÖNYVE - A SANGRIÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.