Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ITALOK LEXIKONJA - A BALEY' S HÁZILAG 2.

2017.03.29

AZ ITALOK LEXIKONJA

Bailey’s 04.
Hozzávalók:
0, 5 liter tejszín (vagy tej, vagy fele-fele; a minőségben nem sok különbség van, csak a kalóriák számában), 5 tojás sárgája, 20-30 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 dl whisky (vagy ízlés szerint több-kevesebb)

Elkészítése:
A tejszínt felforralom. 2 evőkanál cukorból karamellt készítek, és nagyon lassan csurgatom bele a tejszínbe, újraforralom, amíg el nem olvad a karamell. Lehűtöm. A maradék cukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a whiskyt habosra keverem, és a langyosra hűlt tejszínhez adom.
Ha kell, esetleg leszűröm az el nem olvadt karamell miatt.

Bailey’s 05.
Hozzávalók:
0, 2 l tejszín, vaníliás cukor 2 dl kávé, 3 tubus sűrített tej (a jól ismert cukrozott), kevés méz, 2-4 deciliter whisky.

Elkészítése:
A hozzávalókat óvatosan összekeverni, vigyázva nehogy összekapja a tejszínt. Az alkoholt utoljára. A tejszín és a sűrített tej arányát ízlés szerint változtathatjuk.
A leírt változat sűrű és krémes.

Bailey’s 06.
Hozzávalók:
6 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral össze kell turmixolni. 3 ek. Nutella krémet mikróban megmelegíteni.
Kell még hozzá:
4 dl tejszín, 2 dl rum, 3 dl vodka, 3 dl forralt, majd hűtött tej.

Elkészítése:
Mindezeket lassan összekeverni. Nem árt megvárni, míg az összetevők jól összeérnek, az sem árt, ha hűtőbe rakjátok, mert hűtve jó.
Több mint 1 liter ital lesz belőle.

Folytatjuk!

 

doksi
Forrás:
AZ ITALOK LEXIKONJA
Szerkesztette és Illusztrálta