Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BÁRÁNY, BIRKA, ÜRÜLEXIKON 21.

2017.05.16

BÁRÁNY,BIRKA, ÜRÜLEXIKON

BORSOS BÁRÁNYRAGU
Hozzávalók 4 személyre:
1 dl Bertolli Classico olívaolaj, 2 gyöngyhagyma apróra vágva, 450 g bárányhús felkockázva, 2 magozott és hosszában felvágott csípős paprika, 2 ek apróra vágott friss oregánó levél, 1,5 dl száraz fehérbor, 1,5 dl húsleves-lé, 12 db koktélparadicsom, 2 ek tejföl, fél gerezd apró darabokra vágott fokhagyma, só, feketebors

Elkészítése:
Egy öblösebb, lefedhető serpenyőben forrósítsunk fel 0,5 dl Bertolli Classico olívaolajat és hirtelen süssük ki a bárányt a gyöngyhagymával együtt. A feldarabolt fokhagymát és a paprikát, adjuk a húshoz, és hagyjuk főni még egy percig a hússal együtt, ezután adjuk az oregánót, a fehérbort a húsleves-lét és ízesítsük sóval, borssal.. Fedjük le az edényt és hagyjuk főni a bárányt, míg fel nem forr a húsleveslé.
Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, és további 15 percig hagyjuk főni.
15 perc elteltével sűrítsük tejföllel és vegyük le a ragut a tűzről.

BORSOS TOKÁNY BÁRÁNYBÓL
Hozzávalók:
80 dkg bárányhús, hagyma, margarin, majoránna, 1 ek paradicsompüré, 2 dl tejföl, bors, só

Elkészítése:
A húst ujjnyi vékony metéltre vágjuk, leforrázzuk, majd lecsepegtetjük a vizet. A margarinon megpirítjuk a hagymát, beletesszük a húst, kicsit megpirítjuk, majd fűszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és fedő alatt pároljuk. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy a húst ellepje.
Ha a hús megpuhult ráöntjük a tejfölt, azzal újra felfőzzük.
Puliszkával, vajas burgonyával tálaljuk.

BUREK
Hozzávalók - A tésztához: 30 dkg búzadara, 20 dkg liszt, só; A töltelékhez: 25 dkg báránycomb, 25 dkg spenót, 1 vöröshagyma, 4 tojás, 3 evőkanál vaj, 1/2 teáskanál fahéj, csipetnyi fekete bors, só, olaj a sütéshez.

Elkészítése: Keverjük össze a lisztet, darát és sót, öntsük fel vízzel úgy, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. Hagyjuk pihenni 25-30 percig. A bárányhúst daráljuk le és tegyük a vajban üvegesre párolt, apróra vágott vöröshagymára. Öntsük fel kevés vízzel és pároljuk meg. Vagdaljuk össze a spenótot és adjuk a már puha húshoz. Fűszerezzük fahéjjal, sóval, borssal, majd keverjük bele a tojásokat. Süssük ki kevés olajon a lepényeket, tegyünk közepükbe bőven a húsos masszából, majd göngyölve tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
BÁRÁNY, BIRKA, ÜRÜLEXIKON
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.