Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - A TÖLTÖTT CSIRKÉK 7.

2016.10.07

BAROMFILEXIKON

TANYASI TÖLTÖTT CSIRKE
Elkészítése:
Harminc dkg sertéshúst 1 db kemény tojással, 1 db tejben áztatott és kicsavart zsemlével és a csirke májával ledarálunk. Sóval, törött borssal, csipetnyi curryvel, reszelt vöröshagymával, finomra vágott petrezselyemmel, és 1 tojás felvert habjával ízesítjük, illetve összedolgozzuk. A sózott, szalonnával bélelt hasüreget a töltelékkel megtöltjük. Tepsibe helyezzük, olvasztott zsiradékkal leöntjük, és előmelegített sütőben puhára sütjük.
Hagymás tört burgonyával tálaljuk.

TOJÁSOS TÖLTÖTT CSIRKE
Hozzávalók:
1 csirke és a mája, 3 zsemle, 5 tojás, olaj, 1 kis fej hagyma, 2 dl tej, majoránna, só, bors, petrezselyem

Elkészítése:
A csirke bőrét a combok körül kezünkkel óvatosan fellazítjuk. Kívül-belül megsózzuk, a hasüreget majoránnával bedörzsöljük. A finomra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az elkapart májat, a tejben áztatott és kicsavart zsemlét, 2 nyers tojást. Sóval, borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük, végül óvatosan beleforgatjuk az apró kockákra vágott három főtt tojást. Ezt a tölteléket a bőr alá és a hasüregbe töltjük. A nyílást lezárjuk. Kevés olajat öntünk egy tepsibe. Megkenjük vele a csirkét is, majd középmeleg sütőben 45 perc alatt ropogósra sütjük. Időnként saját levével locsolgatjuk.
Sütés után 10 percet pihentetjük, majd feldarabolva tálaljuk.

TOJÁSSAL TÖLTÖTT CSIRKE
Elkészítése:
A kb. 1,20 kg-os tisztított csirke bőrét fellazítjuk. Kemény tojásokat karikákra vágunk. Sózzuk, borsozzuk, és minden karikát egyenként megkenjük paradicsompürével, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Az ízesített tojáskarikákat óvatosan a csirke bőre alá töltjük úgy, hogy a paradicsomos rész kerüljön a hasüreg felé. A csirkét kívül-belül sózzuk, vegetával meghintjük. Meleg sütőben, saját kisült levével állandóan locsolva megsütjük.
Burgonyapürével tálaljuk.

TOJÁSSAL TÖLTÖTT CSIRKECOMB
Hozzávalók:
60 dkg csirkecomb, 3 db tojás (főtt), 0,5 dl paradicsompüré, petrezselyem, só ételízesítő

Elkészítése:
A csirkecomb bőrét fellazítjuk. A kemény tojásokat karikára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és minden karikát egyenként megkenünk paradicsompürével, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Az ízesített tojáskarikákat óvatosan a comb bőre alá töltjük, úgy, hogy a paradicsomos rész kerüljön a csirkecomb húsos része felé. A combokat sózzuk, ételízesítővel meghintjük.
Sütőben, saját levével locsolgatva megsütjük.

TOLEDÓI TÖLTÖTT CSIRKE
Hozzávalók:
1 csirke, 2 narancs, 2 alma, 2 zsemle, 3 dl tej, só, gyömbér, 5 dkg mazsola, 1 tojás, 3 dkg vaj, 1 csipetnyi majoránna, törött bors, pirospaprika

Elkészítése:
A csirkéket kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal, majoránnával, pirospaprikával. Meghámozzuk, és kockára vágjuk a narancsokat, és az almákat elkeverjük 2 dl tejben áztatott zsemlével, a mazsolával, 1 tojással, sóval, kevés gyömbérrel. A csirke hasüregébe töltjük, a nyílást lezárjuk. Mély tűzálló tálba tesszük, öntünk alá 1 dl bort 1 dl vizet. Leöntjük forró vajjal, a tálat lefedve sütőben takaréklángon puhára pároljuk. Időközben sokszor meglocsoljuk saját levével.
Ha már kezd puhulni, levesszük a fedőt, megkenjük vajjal, és pirosra sütjük.

Forrás:
BAROMFILEXIKON - TÖLTÖTT CSIRKÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.